Celebrity

29. srpna 2023 13:00

Tomáš Durčák

Manželka Kanyeho Westa opět šokovala Itálii. Hrozí jí pokuta až čtvrt milionu či vězení

Jestli si Italové budou z letošního léta rozhodně něco pamatovat, pak je to americký rapper Kanye West (46) a jeho manželka Bianca Censori (28). Pár totiž během své dlouhé italské dovolené nejenže znechutil zdejší veřejnost, ale svým bizarním vystupováním aktuálně baví doslova celý svět.

Osmadvacetiletá Australanka, jež je původním povoláním architektonická designérka, se rozhodla vyrazit v Itálii na veřejnost ve velmi přiléhavém overalu tělové barvy. Upozornění na samotný hluboký výstřih je zbytečné, neboť tenký materiál na první pohled velmi bezpečně odhaloval, že si Bianca opět někde zapomněla podprsenku. Šokovaní Italové již opakovaně volali po tom, aby byl pár ze země vyhoštěn, nebo minimálně dostal co nejvyšší pokutu za veřejné pobuřování a odhalování.

Byť je Itálie jednou ze světových kolébek módy, běžní občané se oblékají zpravidla velmi konzervativně, elegantně a slušivě. Důraz na venkovní oblečení je zejména ve větších městech tak velký, že četné turistické návody a rádci doporučují nechodit po městech ani v plavkách a zakrytý hrudník by rozhodně měli mít i muži. O to více trapně a neuctivě proto Bianca působí, zvlášť když ji doprovází Kanye, který je buď zcela zahalený včetně omotané hlavy, anebo pro změnu vykračující si naboso s prázdnou lahví od šampaňského v ruce.

Jelikož si ani jeden z nich očividně vůbec nic nedělá z toho, že opakovaně porušují nejen dobré zvyky země, v níž jsou na návštěvě, ale zároveň porušují platné zákony, někteří lidé už v online komentářích navrhli i jejich zatčení. Jiní se Biance naopak posmívají, jelikož se dle jejich názoru snaží velmi lacině a uboze napodobit Westovu předchozí manželku Kim Kardashian (42), jež v minulosti podobnými módními výstřelky své vlastní značky SKIMS rovněž mnohokrát pozvedla obočí celých národů.

Své módní přešlapy a bizáry má za sebou i Kanyeho první manželka Kim Kardashian:

Bosé nohy? Nechutné

Kritice však tentokrát neunikl ani Kanye, který se velmi často prochází nejen po veřejnosti, ale také v restauracích zcela naboso, z čehož očividně některým Italům doslova běhá mráz po zádech. „Tohle je opravdu neslušné odhalování a popravdě i velmi nehygienické chování. Chudáci Italové,“ reagoval na Kanyeho bosé nohy jeden z komentujících. „Nechutné. Bosé nohy v restauraci? Nemluvě o tom, že se promenáduje se zcela odhalenými zády,“ zkritizoval americký pár další komentující.

Odborníci se přitom shodují na tom, že chodit po městech zcela bos může představovat hned několik potenciálních rizik. Když pomineme hrozbu pořezání či poškrábání nohou od cizích předmětů na zemi, může si člověk domů přinést celou řadu bakteriálních infekcí nebo si zadělat na patní ostruhy. „Chozením zcela naboso po městě si říkáte o celou řadu zdravotních komplikací a v žádném případě bych to nikomu z celé řady důvodů nedoporučoval,“ řekla magazínu Time doktorka Priya Parthasarathy.

Slavnému páru hrozí trest

Řada novinářů se však již rovněž obrátila na italské soudy, aby si ujasnili výklad zákona i potenciální trest, který může za takové odhalování na veřejnosti hrozit. Tamní Ústavní soud vypověděl, že pokud se někdo záměrně odhaluje v místě nebo v blízkosti místa, kde se pohybují i děti, hrozí mu pokuta od pěti do deseti tisíc euro (asi 125 až 250 tisíc Kč) a čtyři měsíce až čtyři roky vězení.

Sdílejte článek
Štítky Kanye West Itálie vězení pokuta nahota zákon slušné chování chůze naboso Bianca Censori veřejné odhalování

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.