Michal Dlouhý nesnese vodu a stydí se za to. Hrát skoky do bazénu odmítá

Michal Dlouhý odmítá scénu ve vodě - Vytoč mého agenta (8)

Michal Dlouhý je známý tím, že si umí dělat legraci sám ze sebe. Když má ale před kamerou smočit tělo, razantně odmítá. Charismatický herec chce utajit něco, za co se stydí už od dětství. Co to je?

Rozpoznat, kdy herec Michal Dlouhý sám sebe pouze hraje a kdy jsou reakce už jeho povaze opravdu blízké, je při jeho skvělých výkonech na divadelních prknech nebo před filmovou kamerou takřka nemožné.

Hledat pravdu se můžete pokusit také v originálním seriálu, ukazujícím s humornou nadsázkou křehké vztahy a spolupráci agentů castingové agentury s herci, které zastupují. A to v osmém díle, kde Michal Dlouhý odvážně přijme hlavní roli v netradičním divadelním pojetí Dona Juana, který zde vystupuje jako blazeovaný seladon z osmdesátých let. Když ale avantgardní režisér Ondřej Sokol přijde s vizí, že vrcholná scéna se odehraje skokem hlavního hrdiny do bazénu, jindy galantní Dlouhý zkoušení přeruší a odmítá v něm pokračovat. Nikdo moc nechápe, proč. Hercovy emotivní reakce na přítomnost vodní plochy na jevišti jsou až iracionální.

Čtěte také: Michal Dlouhý neví, proč má pověst proutníka. S Vondráčkovou a Laurinovou mu to nevyšlo

Při sledování vyostřených scén s humornými prvky diváka jistě napadne, jestli by k takové situaci vůbec mohlo dojít i v realitě. „Neshody s režisérem? Samozřejmě, tyhle situace se stávají,“ potvrzuje zkušeně Michal Dlouhý s tím, že je moc dobře, že mu v seriálu Vytoč mého agenta, který můžete exkluzivně sledovat na platformě prima+, toho režiséra dělá právě Ondřej Sokol.

„S Ondrou se dobře známe, rozumíme si, máme podobný humor a párkrát jsme spolupracovali a několikrát jsme také narazili, takže můžeme čerpat z toho, co jsme prožili,“ říká Dlouhý, kterého děj seriálu bavil natolik, že se ztvárnění sebe samého nebál. Ostatně nejde o první takovou zkušenost. Sám sebe hraje také v komedii Smrt mu sluší v pražském Švandově divadle, kde má roli ješitného, po uznání toužícího herce, a Kamil Halbich v představení vystupuje jako jeho upjatý agent.

Více na téma strach: Co vám doopravdy nahání strach podle vašeho znamení?

Dlouhý má problém s vodou od dětství

Na první pohled nepochopitelný bojkot skoku do bazénu se Dlouhý v seriálu Vytoč mého agenta snaží vysvětlit řadou uměleckých argumentů o tom, jak nesmyslná je celá koncepce inscenace. Ve skutečnosti chce Michal Dlouhý jenom utajit něco, za co se celý život stydí. Agentka Andrea, ztvárněná Marthou Issovou, která Dlouhého léta zastupuje, se pokouší vybruslit z celé situace tak, aby neporušila smlouvu, kterou mají podepsanou, a přitom nemusela svého klienta ztrapnit ponižujícím přiznáním.

Sdílejte článek
Štítky Michal Dlouhý režisér Ondřej Sokol Martha Issová Kamil Halbich Švandovo divadlo na Smíchově Don Juan plavecký bazén

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.