Svobodná maminka Katka se chce líbit mužům. V lásce jí brání nespočet mindráků

Vysněná krása (4) - Problém Katky

Možná až na pár kilogramů navíc nevypadá tahle mladá žena s pěknými vlasy vůbec špatně. Ona se však vnímá úplně jinak. Když se Katka (33) vidí v zrcadle, nešetří ostrou sebekritikou a sebemrskačsky soudí jednotlivé části svého těla. Orlí nos, tlusté boky, nechutné břicho po porodu... S takovou být otevřena novému vztahu? To asi opravdu nelze. Co všechno a jak se rozhodnou na jejím těle zdokonalit odborníci?

„Mamka je hodná, je hezká, líbí se mi její oči, dobře vaří,“ popisuje maminku její syn Sebastian.  Katka se ale vidí úplně jinak a její sebevědomí je takřka na nule.

Právě sebevědomí žen je ve většině případů dáno atraktivitou, tím, co žena v životě dokázala, i určitou mírou sobectví, tedy jak se má ráda. „Pro každého člověka je vnímání těchto atributů spojeno s prosazováním svých cílů a zájmů. Žena, která se necítí přitažlivá pro svého muže, má často tendenci si ho získat či udržet tím, že se mu snaží vyhovět třeba i na úkor sebe a svých zájmů,“ říká psycholožka Laura Janáčková, specialistka na vztahy a komunikaci známá například z pořadu Jste to, co jíte.

Čtěte také: 10 věcí, které mají muži úplně jinak než ženy.

Psycholožka: Povrchní motivace ke změně nestačí

Obecně stále platí, že člověk, který hledá životní spokojenost, ji nakonec nachází uvnitř sebe samého. „On sám je totiž strůjcem svého pocitu uspokojení a štěstí. V naší hlavě tedy začíná každá změna. Ke změně však nestačí povrchní motivace člověka, že by se něco mělo změnit, ale každá změna je usilovná práce na sobě, vyžaduje nalezení skutečného smyslu změny, stanovení cíle a pak velkou trpělivost, soustavnost, vytrvalost a odříkání. Odměna na sebe někdy nechá čekat, ale pouze tak dlouho, dokud člověk nepochopí skutečný smysl dění,“ uvádí dále k tajům lidské psychiky Janáčková.

Případ Katky slova psycholožky jen dokonale ilustruje. Ve třiatřiceti letech má tato žena za sebou nevydařený vztah, který se rozpadl, když z něho vyprchala láska. Momentálně tak žije se synem Sebastianem sama. Obývají domek na vesnici ještě spolu s maminkou. Katka by ovšem ráda potkala novou lásku a věří, že jí v seznámení brání její nízké sebevědomí. Podívejte se v exkluzivní ukázce:

„Chci ráno vstát a koukat na sebe z lepšího úhlu pohledu – že mi to sluší a že jsem se sebou spokojená,“ sní Katka. Svobodné mamince se po porodu už nepodařilo zhubnout na původní váhu. Kromě postavy (bříška) je velmi nespokojená také s lehce „orlím“ nosem a konturami obličeje. Je jasné, že tyto části těla rozhodně sama nevylepší, a tak Katce pomohou urychlit cestu za vysněnou krásou odborníci docu reality show, kam se přihlásila.

Katka pro změnu udělá vše

Odhodlaná Katka se nebála ničeho. „Pro změnu jsem ochotná udělat vše. Vydržim bolest i následnou léčbu po zákroku,“ prohlásila rozhodně a před pověstným zrcadlem pořadu se se slovy „sbohem, stará Katko“ vypravila na kliniku.

Nejsložitějším zákrokem na Katčině těle byly hned dvě liposukce. Doktorka Hana Skeřilová odsála tuk z jejího břicha, později i tukové faldíky z boků. Katka tak remodelací získala vysněnou postavu.

Nos opravila lékařka Zuzana Macková pomocí výplní, stejně jako jí zvětšila rty a udělala hezčí kontury obličeje. Tím však ještě proměna Katky nekončila. Přestože měla svoje zuby pěkné, na dentální klinice absolvovala jejich vybělení.

Katka, nadšená z velkých změn a hlavně z navrácení krásy, šla ještě více do sebe. Nespolehla se jen na práci lékařů na klinice estetické medicíny a plastické chirurgie, ale k hubnutí přispěla i vlastní snahou. Pustila se do cvičení na břicho a začala se zdravě a střídmě stravovat. A výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat.

Na další neuvěřitelnou proměnu s tímto pořadem se podívejte v pondělí večer na Primě. Podařilo se skutečně najít ztracené Katčino sebevědomí, a zaslouží se tak o novou lásku, která na tuto ženu jistě někde čeká?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.