Životem zkoušený Rudolf se po letech opět usmál na svět. Zuby mu vrátily štěstí

Vysněná krása (3) - Ruda o manželce

Život Rudolfovi Šimonovi (57) nejdříve obrátil na ruby zával v důlní šachtě, z něhož málem nevyvázl živý. Další pracovní kolize se vážně podepsala na jeho vzhledu, načež ho pak takřka dorazila ztráta milované manželky. Šok, který Rudolfa čekal naposledy, však už patřil k ryze pozitivním.

Dodnes se se vším těžce vyrovnává, a když si těžké chvíle z minulosti vybaví, nikdy se neubrání slzám. Když přišel na natáčení populární docu reality show zaměřené na vysněnou krásu, vypadal, že se neumí usmát. Jakmile se pak před kamerami svěřil, co všechno už ho potkalo, bylo všem jasné, proč má s vyjevením pozitivních emocí tak velký problém.

„Dělal jsem v dole a tam jsem měl úraz,“ popisuje událost starou přes dvacet let, kdy takřka pět dní bojoval pohřben zaživa o život. „Pak přišli záchranáři a vytáhli nás ven. Někteří kamarádi tam zůstali…,“ pokračuje o tragické nehodě, na kterou stále nemůže zapomenout.

Rakovina mu vzala ženu

Ani v nové práci neměl dlouho klid. Coby pracovník ostrahy honil zloděje a přišel o zuby. „Kotoučem mi vrazil do zubů a víc si nepamatuji,“ upřesňuje o další příhodě. I s ústy bez zubů by se ale Rudolf psychicky vyrovnal. Poslední ránu jeho duši však záhy zasadila nemoc manželky a její rychlý průběh.

„Vážila pětačtyřicet kilo a zhubla na dvacet osm. Tak jsme šli k doktorovi a já jsem ji utěšoval, že všechno bude v pořádku. Paní doktorka nám pak řekla smutnou zprávu: ,Máte zhoubný nádor na jícnu,‘“ popisuje Rudolf chvíli, v níž se manželskému páru zhroutil život. „Manželka začala plakat, že nechce zemřít. Vydrželi jsme to tři roky,“ pokračuje o nejtěžším období, které bohužel skončilo její smrtí. „Držel jsem ji za ruce, pořád jsem jí něco vyprávěl. Pak se nadechla a vydechla, z oka jí vyhrkla jedna velká barevná slzička a to bylo poslední…,“ dodává smutně.

Vysněná krása podle Rudolfa? Pusa plná zubů

Smutný lidský příběh pana Rudolfa má naštěstí veselejší pokračování. Na nohy ho postavila jeho nová přítelkyně, která se shodou okolností jmenuje také Iveta, stejně jako zesnulá žena. „Přesto, že se na mě z rodiny všichni hněvají, hlavně děti, nedovedu si život bez ní už představit,“ říká dnes Rudolf o družce, která stojí i za jeho přihlášením do docu reality show. Půlroční cestu k vysněné kráse navíc podstoupila spolu s Rudolfem. V jeho případě šlo především o navrácení důstojného úsměvu.

„Už mi zbyly jen čtyři zuby. Nemůžu se smát, nemůžu mezi lidi,“ odhalil pravdu před zrcadlem zdrcený Rudolf, jinak stále pěkný chlap. Když se ale odvážil usmát, vůbec na něho nebyl příjemný pohled.

Do parády si ho vzal vedoucí lékař kliniky Alexander Schill. Ten Rudolfovi nejdřív zbylé zuby vytrhl, do dásní zavedl implantáty a udělal otisky na nové zuby. Už po pár týdnech vyfasoval Rudolf provizorní náhradu. Už ta pro něho znamenala ohromnou změnu, po téměř dvaceti letech bez zubů jich mě najednou plnou pusu. Následovala výuka mluvení, musel oživit kousání, a dokonce s novým chrupem i cvičit, aby si na něj zvykl.

Jeden šok ale Rudolfa přece jenom ještě čekal. Tentokrát už však výhradně pozitivního rázu. Radikálně proměněný Rudolf se navíc postará o finále jako z hollywoodského filmu. Jaké? To uvidíte v pondělí večer na Primě. Když se ale podíváte na fotky v galerii, neuvěřitelnou změnu znamenaly už nové zuby!


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.