Monika už nechce v zrcadle vidět otce. Jeho násilnické chování jí zničilo život

Vysněná krása (2) - Dětství s krutým otcem alkoholikem poznamenalo Moniku na celý život

Vláčení bytem za vlasy nebo slovní ataky typu „seš hnusná, nikdy ses neměla narodit". Až šíleně znějí vzpomínky paní Moniky na dětství a období dospívání, které ovládly brutální alkoholové excesy jejich otce. Chtěla by na ně zapomenout, každý den si však při pohledu do zrcadla opět vše živě vybaví. Na tyrana jí nedá zapomenout výrazný nos, který po něm zdědila.

„Moje děti neměly moc hezké dětství. Kvůli manželovi. Většinou, když přišel domu opilý, tak je budil, stahoval z nich deky a řval na ně sprostými slovy,“ popisuje Moničina matka Romana období hrůzy. Ze slov její dcery Moniky vyplývá, že z podobných nočních příchodů musela mít maminka velký strach, který jí zřejmě bránil v pomoci holkám. „Přišel třeba do pokoje, tahal mě za vlasy a říkal mi, že mě nenávidí, že jsem hnusná,“ svěřila Monika v pořadu Vysněná krása moderátorce Alici Bendové, i to, že domácímu násilí musela čelit její maminka.

Dávné trauma stále bolí

Mládí prožité s otcem závislým na alkoholu tuto sympatickou ženou, povoláním strážnici, skutečně poznamenalo na celý život. Zapomenout jí nedal ani sňatek s milovaným mužem Alešem a následná radost ze dvou krásných synů.

Možná by se Monice podařilo část těch negativních vzpomínek alespoň upozadit, to by ale nesměla při každém pohledu do zrcadla znova a znova vidět otcovu tvář. Po letech trápení a úzkosti se proto rozhodla pro chirurgickou změnu nejmarkantnějšího znaku, který jí ho tolik evokoval – nosu s výrazným hrbolkem. Během natáčení poutavé docu reality show opět došlo i na pohled do zrcadla pravdy, u kterého se Monika měla rozloučit s tím, co na sobě nemá ráda.

Kromě nosu by se ráda zbavila podbradku a také by chtěla hezčí prsa. To, co na začátku vypadalo na maraton chirurgických řezů, nakonec zvládl zručný operatér Peter Mertanem udělat při jedné anestezii najednou.

Facky připravily maminku o zuby

Moniku na cestě k vysněné kráse podpořil nejen manžel Aleš a synové, ale i maminka Romana. I na tu čekala jedna zásadní proměna. Přání zlepšit život také mamince projevila právě Monika.

Ukázalo se, že Romana se dlouhodobě potýká s nepěknými zuby, přesněji s jejich torzy. Zuby se jí začaly kazit už v osmadvaceti letech po porodu. Zubař jí tehdy horní zuby obrousil a upevnil na ně náhradu, která vydržela zhruba patnáct let. Na nepěkném úsměvu se u Romany částečně podepsaly facky, jimiž ji manžel častoval i do obličeje. Náhrada se jí nakonec uvolnila a Romana skončila s chrupem nasazovacím, který odkládala na noc do skleničky. Řešení značně komplikovaného případu chybějících zubů se ujal primář dentální kliniky Alexander Schill.

Romaně v horní čelisti chyběla kost, do které by se umístily implantáty, a tak nejdříve začali augmentací (doplněním kosti - pozn. red.). Následně se čekalo, až kost doroste, aby se do ní mohly vložit implantáty. V dolní čelisti rovnou pan primář přistoupil k vytržení zbylých zubů, které nahradil zavedením implantátů.

Monika se vzorně věnovala rekonvalescenci, a zatímco nová prsa viděla okamžitě, nový nos zůstával ještě chvilku ukrytý pod sádrou. Nemohla se dočkat, až jí ji doktor Mertan na kontrole sundá. Na svůj nový nos se pak doslova nemohla vynadívat.

Snad se i konečně smířila s tím, co bylo, a rozhodla se, že dál už se chce v životě jenom radovat. Po Vánocích se vrátila k běhání a začala pracovat na své postavě. Obličej svěřila do rukou doktorky Zuzany Mackové, která ji zbavila vrásek na čele, zvětšila jí rty a upravila bradu.

Do parády si Moniku vzal také kadeřník Tomáš Arsov. Sice ocenil původní kvalitu jejích vlasů, které ovšem zničilo časté barvení a žehlička. Právě ta hned po návratu Moniky domů letěla do koše.To nejhorší má tedy Monika za sebou. Teď už ji v životě čekají snad jen příjemné věci.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.