Celebrity

19. prosince 2023 12:40

redakce Prima Ženy

Monika Absolonová na Hanu Zagorovou nezapomíná. Vánočku už jí a Štefanovi ale neupeče

7 pádů s Písničkou - Monika Absolonová

Zpěvačka Monika Absolonová (47) u Honzy Dědka (51) ve speciálu věnovaném památce Hany Zagorové (†75) zavzpomínala na společné vystoupení a milý vánoční zvyk.

Benešovská rodačka Monika Absolonová je známá nejen jako muzikálová zpěvačka, ale také jako herečka a moderátorka. Pěveckou kariéru odstartovala už jako sedmileté děvče, tehdy začala zpívat ve sboru. V dospělosti se pak seznámila s Hanou Zagorovou, která pro ni byla dobrou přítelkyní a pomáhala jí i se složitými kariérními rozhodnutími.

Hanička vždy v kožichu

Monika Absolonová s Hanou Zagorovou probíraly nejen kariéru, ale také soukromý život. S láskou vzpomíná na to, jak její dobrá kamarádka byla všude teple oblečená. Musela se také snažit, aby na veřejnosti nic pikantního neuniklo, kam nemá. Herečka Vlasta Peterková (76) jí to nicméně trochu ztěžovala.

„My jsme řešily život. Každá přišla s tím, co se nám děje. Já jsem taková vehementní, tak jsem jim to sdělovala, někdy jsem byla zamilovaná, někdy rozejitá, někdy něco jiného… Hanička u toho uzobávala a popíjela a vždycky seděla v kožichu, protože jí byla pořád zima. A Vlastička říkala, že mě neslyší, abych to říkala nahlas, a já jí říkala, že nemůžu v restauraci řvát moje intimní věci,“ zavzpomínala zpěvačka.

Nejdůležitější kariérní rozhodnutí

Když ještě Monika Absolonová, kterou můžete znát také jako moderátorku reality show Den jak sen, nepatřila k nejznámějším českým zpěvačkám, čekalo ji jedno z nejdůležitějších rozhodnutí kariéry. Před to ji postavila právě Hana Zagorová, když jí nasadila brouka do hlavy ohledně plánovaného alba.

„Bylo to krásné přátelství a neuvěřitelná kolegialita. Byla taková všepodporující. A jednou jsem jí říkala, že chci udělat desku, že to konečně prorvu a budou mě hrát rádia. A Hanička říkala: ‚Hm…‘ Ona neřekla, že ne, ale hm… A já: ‚Myslíš, že ne?‘ A ona: ‚Hm…‘ Ale jestli bych nechtěla udělat muzikálové album, že mě lidi v těch muzikálech mají rádi. Udělala mi guláš v hlavě. A tak jsem o tom přemýšlela a udělala to. Hanka mi půjčila písničku Asi, asi, kterou původně nazpívala Abba, ale byla v muzikálu Mamma Mia, takže je to vlastně muzikálová píseň,“ prozradila Absolonová.

Hana Zagorová udělala vstřícné gesto, když svou mladší přítelkyni pozvala na svůj velký koncert v Lucerně jako hosta. Na tento večer Monika Absolonová jen tak nezapomene nejen díky fantastickému publiku, ale i díky nádherné reakci slavné zpěvačky na její výkon.

Čtěte také: Michaela Pecháčková splnila přání malé holčičce. Nazpívaly spolu dojemný duet

„To mě úplně podseklo v tom, že jsem moc nechápala. Upřímně nevím, jestli bych si pozvala na koncert o třicet let mladší holku jako hosta. Bylo to strašně velkorysé. Překrásně mě uvedla, lidi byli senzační. Skončilo to, šla jsem do šatny a Hanka mi řekla: ‚Byla jsi fantastická, poslouchala jsem tě.‘ To není obvyklé, takhle se nechovají kolegyně. Nikdy na to nezapomenu. Byla velkorysá ke všem. Byla milující, pečující, citlivá a přitom silná a pevná ve všem. V názorech i v rozhodnutích,“ řekla dojatě.

Podle Absolonové má s jejich přátelstvím co do činění astrologie. „Já jsem Váha, všechno vyvažuju. Hanka Panna a vždycky mi dokázala dvěma větami shrnout, jak by co udělala. A vždycky mi to celé přeházela. Většinou jsem na ni ale dala,“ uznala zpěvačka ve svátečním speciálu 7 pádů s Písničkou, který uvidíte už dnes, v úterý ve 21:35 na Primě. Mezi dalšími hosty vystoupí také Karel Vágner (80), nejlepší přítelkyně Hany Zagorové Vlasta Peterková a bývalý zpěvaččin manžel Vlastimil Harapes (76).

Vánočka pro Haničku a Štefana

Ani při popisování plánů na letošní svátky se Monika Absolonová neubránila vzpomínkám na Vánoce v letech předešlých. Jak je známo i díky jejím živým vysíláním na Instagramu, zpěvačka se v kuchyni otáčet umí a ráda o Vánocích čas od času svým uměním potěší i přátele.

„Vánoce budou s klukama, s mojí mamkou, s naším šestadevadesátiletým dědou, bude to zábava. Hrozně se těším. Budu péct vánočky. Vánočku jsem pekla občas i Haničce a Štefanovi a vezla jsem jim ji. Bylo to moc fajn,“ dodala.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.