Celebrity

30. července 2024 21:29

Tomáš Durčák

Monika Bagárová se bojí o hlasivky. Má podezření na skrytý reflux, který jim škodí

Česká zpěvačka Monika Bagárová (30) svádí už nějaký ten pátek boj o zdraví svých hlasivek. Ty totiž ohrožují její nenadálé zdravotní komplikace, u nichž hrozí, že by je mohly poškodit a tím ohrozit její výjimečný hlas i rozjetou kariéru.

Populární hudebnice se na svých sociálních sítích svěřila, jak aktuálně její souboj o ochranu cenných hlasivek vypadá. Kvůli obavám lékařů z nepříjemné, ale v populaci relativně časté choroby, jí odborníci dokonce doporučili vydržet celých dvacet čtyři hodin s trubičkou v krku.

Čtěte také: Monika Bagárová exkluzivně o kauze Jana Bendiga: Přeji si, ať to skončí. Stojím při něm

„Na foniatrii mají podezření na skrytý reflux, který škodí hlasivkám. Aby se to zjistilo, museli by mi zavést takovou trubičku přes nos do krku na 24 hodin,“ svěřila se Bagárová na svém Instagramu ve stories, přičemž tato slova doplnila emotikonem jasně naznačujícím, že z takové vyhlídky není ani trochu nadšená.

Nakonec ale možná nebude mít na vybranou. Takzvaný „gastroezofageální reflux“, neboli česky „pálení žáhy“, je totiž choroba, jejíž ignorování s sebou může po čase přinášet vážné zdravotní komplikace. „Jde o zpětný tok žaludečního obsahu ze žaludku do jícnu. Může a nemusí způsobit patologické změny v jícnu a nosohltanu, může být příčinou komplikujících změn v laryngu (hrtanu, pozn. red.) a respiračním traktu,“ uvádí k chorobě Česká gastroenterologická společnost.

Čtěte také: Muradov lituje minulosti: Bagárovou neudělal šťastnou a dceru zanedbával

Zatímco v běžné populaci se často setkáváme s tím, že lidé pálení žáhy ignorují, nebo se pouze snaží zmírnit jeho příznaky, Monika Bagárová si něco takového dovolit nemůže. Pokud by totiž refluxem skutečně trpěla, mohl by přímo ohrozit i její hlasivky či schopnost stoprocentně zpívat. Zpěvačka se proto kvůli přetrvávajícím komplikacím rozhodla zahájit léčbu. Trubičku však zatím zřejmě vynechá.

Hlasivky už mě zlobí delší dobu. Rozhodla jsem se jít prvně cestou technického cvičení, dechového cvičení, pomalého rozezpívání, bez tlačení na pilu a taky pohnout se stravou,“ popsala Bagárová fanouškům kroky, jimiž se aktuálně snaží své zdravotní komplikace řešit bez jakýchkoli invazivních metod.

Monika Bagárová letos oslavila 30. narozeniny a v rozhovoru přiznala, že je ženou, která věk řeší:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.