Celebrity

2. června 2024 06:00

Vanesa Havlíková

Natálie Halouzková si potrpí na jídelníček i pohyb. Učím jógu, ranní ptáče ale nejsem, říká

Herečka Natálie Halouzková (23), kterou si diváci zamilovali díky seriálu Dobré zprávy či Sestřičky, se kromě herectví věnuje i dalším aktivitám. V poslední době je to především jóga, které naprosto propadla a rozhodla se ji také vyučovat. V exkluzivním rozhovoru pro Prima Ženy prozradila, jak se udržuje fit, jak vypadá její jídelníček i co pro ni znamená zdravý životný styl.

S Natálií Halouzkovou jsme se potkali při slavnostním otevření nového konceptu kavárny s prodejnou přírodních potravin. Jelikož se celé dopoledne neslo v duchu zdravého životního stylu, zeptali jsme se herečky, jaký postoj k němu má ona sama.

Čtěte také: Hvězda Dobrých zpráv Natálie Halouzková o intimnostech: Žena má vědět, jak na to

Co vy a zdravý životní styl?
O zdravý životní styl jsem se začala zajímat zejména během koronaviru. Pohyb byl ale součástí mého života tak nějak vždycky, závodně jsem tancovala a i doma nás vedli k pravidelnému pohybu. Mamka měla obecně k holistickému přístupu života a ke zdravé stravě velmi blízko. Takže mě to doprovází už nějak od dětství.

Během covidu jsem se poté začala zajímat především o kvalitu potravin v souvislosti s hormonální rovnováhou našeho těla. Navíc už dlouhou dobu používám i přírodní kosmetiku, která se se zdravým životním stylem také pojí.

Jak vypadá váš typický jídelníček?
No, když se člověk začne zajímat více o zdravý styl života, chce být ve všem dokonalý. Snadno se pak dostane do nějaké přehnané restrikce. I mně se to stalo, chtěla jsem mít všechno perfektní, ale od toho jsem musela upustit, protože to není dlouhodobě udržitelné.

Můj typický jídelníček v současnosti vypadá tak, že si ráno dám vajíčka se zeleninou a kváskový chléb, to mě drží už dva roky. Občas to střídám s ovesnou kaší a ovocem, ale tohle je taková moje klasika. Oběd a večeře pak záleží na mém programu. Pokud toho mám během dne hodně, většinou to jistí vegetariánský bufet, kde si můžete nabrat, na co máte zrovna chuť. Miluju jídlo a vím, že na mě nefunguje, že si nastavím striktní jídelníček.

Přečtěte si: Tomáš Zástěra se zřekl konzumace masa. Mohou za to problémy s cholesterolem

Jaké je vaše nejoblíbenější nezdravé jídlo?
Na fastfoody si nepotrpím. Mám ale opravdu slabost pro sladké. Ráda si dám kynutou makovou buchtu nebo kynutý koláč či croissant. Když mám náročný den, sáhnu i po té čokoládě.

Vaříte si často?
Snažím se, ale záleží na tom, jak pracovně náročný den mám. Snídani si dávám vždycky doma a pak alespoň oběd nebo večeři se snažím mít domácí. Dodržuju, aby v jídle bylo dostatek proteinů a zeleniny, snažím se střídat i zdroje sacharidů, ať už brambory, těstoviny, nebo rýži. Snažím se zkrátka, aby ten jídelníček byl různorodý.

Kolik zhruba za jídlo utratíte měsíčně?
To radši nepočítám. Nic bych ale neměnila. Do jídla nemám problém investovat. To, co do sebe dávám, se mi následně vrátí. Nepočítám to, ale tak nějak tuším – a občas to trochu bolí, ale je to investice do sebe.

Musela jste někdy kvůli roli razantně změnit svou postavu?
Ne, takovou příležitost jsem ještě neměla. Můj tajný sen je zahrát si agentku a kvůli tomu bych jídelníček upravila. V období, kdy jsem byla na obrazovkách, ve mně pořád bylo to, že bych měla vypadat lépe.

Kolik času věnujete sportu?
Nejvíce jsem teď propadla józe. Čerstvě jsem si udělala i certifikát na instruktorku jógy. Chodím na ni tak pětkrát týdně minimálně a pak cvičím i doma. Stejně jako u stravy se snažím, aby mi pohyb pomáhal v tom, abych se ve svém těle cítila lépe.

Dovedete si představit, že byste herectví posunula na druhou kolej a upřednostnila zmiňovanou výuku jógy?
To ne. Jsem člověk, který potřebuje dělat různé věci, to se odráží i na té stravě a pohybu. Potřebuji v životě rozmanitost a v tomhle je to učení jógy hrozně hezké. Můžu si odvést dvě lekce týdně a opravdu mě to moc baví. S herectvím se to dá i dobře skloubit.

Se zdravým životním stylem se pojí také kvalita spánku. Kolik hodin denně spíte?
To je dobrá otázka. Potřebuji nejlépe svých osm a půl až devět hodin, to je pro mě ideální. Ne vždy se to samozřejmě podaří. Teď poslední dva týdny byly naprosto šílené a plné krásných věcí, ale bohužel spánek utrpěl – a to se na mně pak podepíše. Ranní ptáče tedy nejsem, v tomhle nesplňuju stereotyp jogínky, se svítáním na nohou nejsem.

Podívejte se na Natálii Halouzkovou v seriálu Dobré zprávy:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 9. 2024

Experimenty kombinující kreativitu a technologie mohou vést k možnostem zvýšení vašich příjmů. Jste vnímaví k novým nápadům a ochotní vynaložit úsilí, abyste je využili ve svůj prospěch. Pravděpodobně objevíte nové talenty, o kterých jste nevěděli, že je máte. Tento den je vhodný k tomu, abyste se přihlásili do kurzu, navštívili přednášku nebo vyhledali doučování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.