Celebrity

15. prosince 2022 16:10

Eliška Reiglová

Natálie Kočendová popsala, proč v 6. měsíci přišla o miminko. Stále cítí bolest

Vyhrála světovou soutěž krásy Top Model of the World, v životě ale zažila chvíle tak těžké, že žádná radost z kariérních úspěchů nemůže bolestivé vzpomínky z její mysli vyhnat. V létě 2020 v šestém měsíci těhotenství přišla Natálie Kočendová (22) o miminko. Nyní našla sílu, aby detailně popsala, co se v osudové dny stalo.

Pro Natálii Kočendovou byl rok 2020 rokem plným utrpení. Na jeho počátku se radovala z otěhotnění, které posléze oznámila i fanouškům. Vše se zdálo být na dobré cestě, ale osud mladé modelce zasadil ránu, se kterou by se těžko srovnávala každá žena. Nyní s odstupem času výherkyně světové soutěže krásy přiznává, že bolest stále nezmizela.

„Časem možná ta bolest malinko otupí, ale nikdy člověk nezapomene. Byla to nejtěžší chvíle v mém životě. Ale musím říct, že mě to posunulo opravdu hodně daleko. Když se na to zpětně dívám, cítím bolest jako na začátku. Bolelo to hodně,“ přiznala mladičká kráska v pořadu Superchat.

Po porodu mrtvého miminka se Natálie Kočendová rozhodla na sociální sítě umístit jeho fotografii. Kromě této smutné události se tak musela smiřovat i s přívalem vulgárních komentářů nejen na účet svůj, ale i na účet svého zesnulého syna.

„Já nelituju ničeho, co udělám, protože v tu chvíli jsem to takhle cítila. Lidé, kteří to hejtují, nemohou soudit, protože v té situaci nebyli a ani sami nevědí, jak by se s tím poprali. Jsem ráda, že jsem tím pomohla ostatním ženám i sobě,“ zhodnotila misska svůj krok.

Těžké rozhodování a samota

Na fotografii, kterou osudného léta Natálie Kočendová umístila na internet, držela svého syna se slzami v očích v dlani. Když zesnulé děťátko přivedla na svět, čekalo ji těžké rozhodování. Bude svého syna chtít vidět a rozloučit se s ním, nebo takový pohled nezvládne? Nakonec se nerozmýšlela dlouho.

„Po porodu se mě paní doktorka zeptala, jestli chci s miminkem být. Chvilinku jsem nad tím přemýšlela, protože to není lehká situace. Ale pak jsem řekla, ať mi dají pět minut a přijdou. Asi ani nevím, co to ve mně zlomilo, ale prostě jsem si řekla, že se chci rozloučit. Byli jsme spolu šest měsíců a matka s dítětem opravdu naváže nějaký vztah za tu dobu, takže jsem se chtěla rozloučit a vidět ho,“ řekla upřímně žena, které věděla, že bude muset sebrat všechnu životní sílu a jít dál...

Nejenže si Natálie Kočendová prošla noční můrou každé ženy, která se několik měsíců těší na miminko. Na ty zcela nejhorší z nejhorších chvil byla úplně sama. V roce 2020 platila kvůli covidu přísná hygienická opatření a otec dítěte Lukáš Vlačuha, se kterým tehdy žila, nemohl být partnerce po boku.

Sama s miminkem, které už nežilo

„Byla jsem u toho sama, protože se to stalo v době covidu a nikdo tam nemohl být se mnou. Nejtěžší na tom bylo to, že když jsem se to dozvěděla, tak jsem musela být ještě dva dny doma, protože se muselo čekat na výsledek covid testu. Takže jsem byla doma s tím, že mám v sobě mrtvé dítě. To bylo asi nejtěžší,“ popsala mladá kráska, jaké hrůzy si prožila.

S Lukášem, který jako profesionální pánský holič používá jméno Laky Royal, se nakonec viděla až několik dní po porodu. „Laky chtěl dojet, ale i pro něho to bylo strašně těžké. Na miminko se těšil a hodně bojoval i sám se sebou. Přijel za mnou až tři dny po tom, co se to stalo. Ale já tohle absolutně nesoudím, protože jsem v té situaci nebyla, nevím, co bych dělala já, takže to nechci soudit. Každopádně to i pro něj bylo moc těžké,“ vyjádřila se v pořadu Superchat smířlivě.

Kočendová řekla, proč se miminko narodilo bez života

Vůbec poprvé za více než dva roky od porodu Natálie Kočendová promluvila o tom, co přesně se stalo a kdy jí začalo docházet, že je něco špatně. Lékaři v průběhu těhotenství začali naznačovat, že se něco děje a že to není dobré...

„Bylo to tak, že jsem přijela z dovolené a jela jsem k doktorovi do Karviné. Pan doktor mi řekl, že tam něco vidí, ale že neví, co to je. Ale že to vypadá, že miminko bude postižené, protože tam vidí nějakou vodu nebo hmotu, o které neví, co to je. Řekl mi, že se mám do pěti hodin rozhodnout, jestli si chci to dítě nechat, nebo ne. Já jsem jela domů a ještě k jiné doktorce, aby mi to potvrdila, protože jsem se bála, že by to tak nemuselo být, ale ta mi řekla úplně to stejné, že tohle v životě neviděla a neví, co to je,“ vzpomněla modelka na temné chvíle.

Skupina lékařů se nakonec shodla na tom, že když vlastně neví, co na vyšetření vidí, nebudou mladičkou ženu nutit k rozhodování, zda jít na potrat, či nikoliv. Nakonec toto rozhodnutí ale bohužel udělal osud sám. Poslední kontrola ukázala, že maličkému nebije srdce. Příčina byla objasněna až po porodu.

„Jela jsem zpět k tomu doktorovi s tím, že jsem se nijak nerozhodla, že nevím, co mám dělat. Řekl, že mě pošle do Ostravy, kde jsou skvělí doktoři. Tam mi řekli to stejné, že nevědí, co to je, ale určitě by se nerozhodovali, jestli si to nechat vzít, nebo nechat. Že mám jezdit každý týden na pozorování. Za dva týdny mi doktor řekl, že už mu nebije srdíčko, ale že neví, z jakého důvodu. Až po porodu jsem zjistila, že se miminko oběsilo na pupeční šňůře,“ dodala Natálie Kočendová, která dnes má novou lásku a věří, že jednou z ní bude skvělá máma.

Takto prožívala porod Eva Burešová:

Sdílejte článek
Štítky smrt porod bolest potrat COVID-19 Natálie Kočendová Laky Royal Top Model of the World

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.