Celebrity

26. ledna 2024 10:00

Tomáš Durčák

Nestárnoucí Jana Krausová dbá na spánek i půsty. Hůl nezlomila ani nad láskou

Rozhovor s Janou Krausovou

Herečka Jana Krausová se i v sedmdesáti letech může pochlubit neuvěřitelně mladistvým charismatem a energičností. Na své stárnutí s grácií má léty ověřený recept, který převzala od své maminky. Po dvou vztazích se slavnými muži českého showbyznysu navíc stále věří, že se do třetice objeví ten pravý.

Kromě herectví se Jana Krausová v minulosti aktivně živila i jako keramická výtvarnice, a to především během svého prvního manželství se známým hercem a moderátorem Janem Krausem. Vychovali spolu dva syny, Adama a Davida. Následně však provedla takovou „vztahovou výměnu“ se svou kolegyní Ivanou Chýlkovou.

Zatímco jí padl do oka její tehdejší partner Karel Roden, Ivana se dala dohromady právě s Janem Krausem, s nímž žije dodnes. Ani druhý vážný vztah však Krausové nakonec nevyšel, byť už se i z tohoto rozchodu dle svých slov zcela oklepala. Na chmury a neštěstí má totiž ověřenou taktiku, kterou zdědila od vlastní matky.

„S maminkou máme na to, jak se vyléčit z trápení, stejný recept. Když vás něco rozjitří, je nejlepší na to rychle zapomenout. To je takový můj pud sebezáchovy, s nímž jsem se už narodila. Jakmile propadám skepsi, dovede mě potěšit i maličkost a jsem zase zpátky v pohodě. Říkám to i svým dětem, že nejhorší je v problému setrvávat. Naštěstí ale moji synové dostali tohle do vínku po mně,“ svěřila se herečka v rozhovoru pro magazín MF DNES.

A navíc, Jana Krausová už je dnes primárně také babičkou. „Teď si je moc neužiju, spíš jen přes telefon nebo video. Ale až bude za mnou nová premiéra, tak si je doufám užiju víc. Byť vánoční čas si s nimi nikdy neodpustím,“ řekla Krausová loni pro Prima Ženy. Ve stejném rozhovoru také přiznala, že pro ni bylo velmi náročné, ne-li nemožné, ztotožnit se s rolí krkavčí matky hlavní hrdinky Aničky v seriálu Sedm schodů k moci.

Čas s rodinou a přerušovaný půst

Své přetrvávající charisma i neutuchající energii si dnes Jana Krausová udržuje hned díky několika věcem. Na prvním místě je pro ni vždy rodina, která musí držet pohromadě. „Mám narozeniny hned po mamince, které je 95. Takže se to musí oslavit. Sejdeme se celá rodina, takže nás bude opravdu hodně. Že budeme všichni pohromadě a zdraví, to je pro nás asi největší dárek,“ řekla Krausová pro web Proženy.cz.

Pevné zdraví i v pokročilém věku si herečka, dvojnásobná matka a babička udržuje dvěma hlavními způsoby. „Snažím se, abych byla zdravá, dbám hlavně na dostatek spánku, ten opravdu potřebuju. A víc než rok už držím přerušovaný půst, ale jinak to popravdě dost flákám,“ popsala středobod své životosprávy.

Hůl však ještě definitivně nezlomila ani nad láskou a randěním. Její dřívější nároky na muže či jejich specifické povahy už však vzala voda. „Teď je pro mě důležitější, aby byl partner hodný, důvěryhodný a spolehlivý. Ovšem když máte po boku takové dva partnery, jako jsem měla já, a s každým strávíte dvacet let, je to těžké. Oba byli osobnosti a měli velké ego. Nedovedu si tak představit, že bych měla muže s malým egem. Rozhodně ale nejsem rezignovaná,“ popsala herečka, že nějaké nároky na potenciálního muže přece jen má, pro Marianne.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.