Celebrity

27. března 2024 20:15

Tomáš Durčák

Ondřej Brzobohatý by slávu svého otce nezvládl: Jsem raději ten v pozadí

Ondřej Brzobohatý se dříve pokoušel kráčet v tatínkových hereckých šlépějích, úspěch hledal i jako moderátor. Nejlépe se však dle svých slov nakonec cítí doma u piana mimo světla reflektorů, kde může v klidu skládat hudbu pro filmy, divadlo nebo své vyhlášené muzikály. Daň za velkou slávu ostatně od malička viděl u svého otce a už tehdy tušil, že na stejný život nemá buňky.

Když byl vaším otcem legendární herec Radoslav Brzobohatý, zdá se být tak trochu automatické, že z vás také bude herec. A byť jeho syn Ondřej Brzobohatý touto cestou zkoušel jít, už od malička se raději poohlížel po alternativě.

„Stalo se to, když mi bylo asi osm let, s tátou jsme zastavili na semaforech a lidi z vedlejšího auta si na něj ukazovali, smáli se a já nevím co všechno, mně to tehdy přišlo strašně trapné,“ vzpomíná pro pořad Showtime Brzobohatý na okamžik, kdy poprvé poznal odvrácenou stranu velké slávy.

„Říkal jsem si, že tohle nechci nikdy zažít, abych byl v tom světle reflektorů, protože jsem u táty viděl, jak to pak v praxi vypadá,“ dodává Ondřej. Ten během let postupně zjistil, že je mu nejlépe spíš někde v pozadí, kde se v klidu a bez pozornosti může věnovat hudbě. Jeho láska k pianu a koncertování z něj však chtě nechtě celebritu udělala.

„Stalo se, co se stalo. I já jsem se nakonec pustil do různých profesí, protože jsem toužil si spoustu věcí zkusit, a stal jsem se známým. Do jisté míry se mi tedy stalo totéž. Určitě si na to nechci stěžovat, ale taková ta role toho člověka, který je v pozadí a může být jen tak z dálky rád, že se třeba něco povedlo, je mi mnohem sympatičtější než být ten, kdo stojí v popředí,“ popsal Brzobohatý svou komfortní zónu.

Útěk do hudebního světa, a zejména toho skladatelského, kde je pouze on, piano a blok s notami, se tak pro Ondřeje do jisté míry stal vysvobozením: „Popravdě jsem se asi vždycky nejlépe cítil jako muzikant, který může skládat hudbu do filmů, divadel, dělat alba pro ostatní interprety, zkrátka být v pozadí.

Tak trochu paradoxem jeho života je skutečnost, že čím víc se snaží v onom pozadí zůstávat, tím větší pozornost jeho práce a dílo vzbuzují. Spolupracuje rovněž s celou řadou umělců, kteří si jeho přístup a charakter nemohou vynachválit. „Já ho miluju, miluju jeho talent, jeho osobnost, vše kolem něj. Jednou bych chtěla, aby můj syn Náťa byl stejný jako on,“ složila celou salvu komplimentů Brzobohatému zpěvačka a herečka Eva Burešová.

„Ondra je pro mě člověk, který žije tou Amerikou, těmi muzikály. Dokáže je napsat úplně geniálně, aby přitáhly i českého diváka. A já věřím, že konečně opět nastává taková ta revoluce a muzikál se opět stává tím, čím byl na začátku, když přišel Drácula s Bídníky nebo Jesus Christ Superstar. Pak se to někam vytratilo a teď konečně se to podle mě díky Ondrovi vrací tam, kam má,“ dodala Burešová na adresu svého kolegy.

Svou touhu nebýt ve světle reflektorů, ale zároveň vystupovat před lidmi, Ondřej Brzobohatý přetavil v netradiční koníček – převlékání se za ženu:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.