Otec nemohl na biatlon s kočárkem. Nechal ho i s dítětem před branou

Otec tří dětí se vydal sledovat svůj oblíbený sport. Ochranka mu však před vstupem sdělila, že s kočárkem je vstup do areálu zakázán. Muž poté bez přemýšlení nechal nejmladší dcerku před branou a pokračoval na biatlon.

Fanoušek biatlonu se vydal sledovat oblíbený zimní sport v doprovodu svých potomků. Obsluha mu ale jeho radost trošku zkomplikovala, když mu oznámila, že s kočárkem dovnitř nesmí. Muž ho v reakci na to nechal i s tříletou dcerkou před branou a šel dovnitř do areálu.

Čtěte také: Když žena ze msty či zoufalství zabije své dítě, oživí jeden velmi starý a známý mýtus

Ke kuriózní situaci došlo v Novém Městě na Moravě, kde se konal Světový pohár v biatlonu. Šokovaná obsluha následně zkontaktovala strážce zákona. „Muž vzal dvě děti a pokračoval v cestě dovnitř areálu. Kočárek se třetím dítětem, které spalo, nechal stát u vstupu,“ popsala policie z Kraje Vysočina.

Přivolaní strážníci se vydali muže hledat a objevili ho přibližně po 20 minutách. Poté si otec vzal kočárek společně s dcerou zpět. Podle dostupných informací se jednalo o čtyřiačtyřicetiletého muže, který se kvůli svému nezodpovědnému činu ještě bude muset zpovídat. Dopustil se s největší pravděpodobností přestupku a porušil zákon o sociálně-právní ochraně dětí. V místě jeho bydliště se případem bude zabývat sociálka.

Čtěte také: Rodiče opustili batole, aby mohli lyžovat. Existuje vůbec situace, kdy nechat dítě samotné?

Tento příběh není ojedinělý. Nedávno jsme vás například informovali o tom, jak čeští rodiče opustili batole v Itálii, aby mohli lyžovat. Jednalo se o dvouleté batole, které nechali spát osamocené venku u alpské chaty. Zákony se v tomto směru liší v závislosti na dané zemi. V Itálii je opuštění dítěte považováno za trestný čin, za nějž hrozí až pět let vězení. V České republice není protizákonné, když rodič nechá dítě samotné doma, a to bez ohledu na jeho věk. Za potomka však nese plnou odpovědnost.

Sdílejte článek
Štítky děti dítě miminko Itálie otec biatlon rodiče kočárek Kraj Vysočina Nové Město na Moravě batole Česko Světový pohár Světový pohár v biatlonu batole

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.