Celebrity

29. ledna 2024 18:30

Tomáš Durčák

Pavel Liška má po dvou ženách a třech dětech novou lásku. Stal se vandrákem a vynálezcem

Herec Pavel Liška (52) se nikdy netajil tím, že je poměrně komplikovanou osobností, takovou směsicí introverta a extroverta. Možná i proto mu zatím ani jeden ze dvou známých vážných vztahů nakonec nevyšel, byť z nich má celkem tři zdravé potomky, kteří ho mohou naplňovat štěstím. Jeho novou láskou se stalo cestování a plnění si dobrodružných snů – třeba i na druhém konci světa.

„Jsem směsice introverta a extroverta. V podstatě jsem ale introvert,“ pokusil se Pavel Liška v minulosti vysvětlit svou osobnost v 7 pádech Honzy Dědka. V talkshow rovněž prozradil, že i když je už padesátník, cítí se zhruba o 20 let mladší. „Nacházím se teprve okolo třicítky. Utíká mi to pomaleji, jsem v životě trochu zbrzděný. V něčem je to dobré, v něčem zase ne,“ přiznal herec.

Z manželství a jednoho vztahu má Liška tři potomky

Ve stejném rozhovoru také popsal, že se odjakživa styděl před holkami, což ho nepustilo dodnes, kdy už je trojnásobným tatínkem. Z prvního manželství s o devět let mladší Kristýnou Bokovou, sestrou Jenovéfy Bokové, mají syna Šimona Samuela (nar. 2005).

„Náš vztah vypadal jako jedna velká pohádka. Potkali jsme se, zamilovali, měli dítě. Já byla praštěná, naivní holčička, on blázen. A dva blázni dohromady, to prostě nejde. Neumíme spolu žít, jsme moc rozdílní,“ popsala Boková důvod rozvodu v magazínu Žena a Život

Rok poté, co 11 let trvající svazek skončil rozvodem, začal Pavel Liška randit s o 12 let mladší herečkou a zpěvačkou Barborou Polákovou. Druhý vážný vztah byl mnohem kratší a nedokázaly jej zachránit ani společné terapie. Oba partneři nakonec až v roce 2021 přiznali, že už spolu asi tři roky kvůli neřešitelným sporům nežijí.

„Naše rodina a nejbližší okruh kamarádů to vědí, ale chápou křehkost situace, tak to nikam dál nezvonili. A my jsme vlastně dlouho neměli potřebu to oznamovat oficiálně. Asi jsme si ten čas potřebovali nechat pro sebe. Nejdřív tak nějak zesílit. Zpevnit se,“ vysvětlila Poláková magazínu Reportér. I přesto dodnes vychovávají dvě dcery – Ronju (nar. 2015) a Riku (nar. 2017).

Od básniček k problémům s měchýřem

Talentovaný a kreativně nadaný Pavel Liška se až k herectví prokousal skrz psaní pubertálních básniček, v čemž se mu velmi brzy začalo dařit a získal pevné angažmá. Vzápětí se však opět přihlásilo jeho nitro – ať už introverze, nebo občasný stud – a začalo mu kariéru nabourávat další nepříjemností. Při hraní v divadle jej totiž s železnou pravidelností zlobil neposlušný močový měchýř.

„Jeden čas jsem se počůrával na jevišti. Bylo mi to divné. Nosil jsem proto v trenkách ručník, protože mi to bylo trapné. A když jsem ho tam měl, bylo to nějaké psychosomatické, tak jsem si nikdy necvrknul,“ svěřil se v 7 pádech Honzy Dědka s delikátním problémem Liška, který má k vyměšování všeobecně velmi specifický vztah, díky němuž se z něj stal dokonce vynálezce.

Odmalička má totiž problém s vykonáváním potřeby v přírodě. A proto si vynalezl takzvaný „hajzlišák“, což je sedátko zastupující plnohodnotný záchod, bez něhož na žádnou ze svých cest na motorce nevyráží. Liškův vynález si už navíc našel stovky zákazníků. „Už se jich prodalo asi 650. Teď jsme museli zase dovyrobit dalších sto kusů,“ pochlubil se herec.

Motorkářské „vandráctví“ je hercovou novou vášní

Skrz motorku si herec v posledních letech našel svou novou vášeň a taky tak trochu lásku. Pod hlavičkou značky „Vandráci Vagamundos“ totiž společně s hereckým kolegou Janem Révaiem a kameramanem Hynkem Bernardem začali podnikat opravdu dobrodružné výpravy do nejzapadlejších koutů světa, kde jsou jim parťáky pouze ony milované motorky.

Jejich zatím poslední cesta absolvovali loni na Papuu Novou Guineu, kde si Liška s kolegy v horské džungli mezi domorodci sáhli až na úplné dno. Zároveň museli zvládnout i přepadení jedním z papuánských gangů vyzbrojeným mačetami a pistolí. Několikaměsíční asijskou poutí „vandráci“ navázali na svou první větší výpravu do Střední Ameriky. A je zjevné, že výpravy na motorkách v kombinaci s pobytem na jeho malebné chatě v přírodě dnes Pavla Lišku dělají skutečně šťastným.

Pavel Liška byl mimo jiné hostem 7 pádů Honzy Dědka:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.