Celebrity

14. února 2023 06:00

Vanesa Havlíková

Pavel Liška se svěřil s nepříjemností. Kvůli pomočování nosil v trenkách ručník

Pavel Liška v 7 pádech Honzy Dědka

Pavel Liška (51) je oblíbený a často obsazovaný herec, komik a nově i podnikatel. Během talkshow u Honzy Dědka prozradil, s jakým vynálezem prorazil na trh, jak začínal s herectvím, a podělil se i o jednu nepříjemnost, která se mu stávala při divadelních představeních přímo na jevišti.

Ať už Pavel Liška hraje hlavní roli, nebo se před kamerou jen mihne, jeho talent nelze zpochybnit. Filmové hlášky tohoto oblíbeného herce se staly nesmrtelnými a diváky jen tak neomrzí. Na konci ledna oslavil 51. narozeniny, dle svých slov se ale na tento věk rozhodně necítí. „Mám to nějak zpomalené, teď se nacházím teprve někde okolo třicítky. Utíká mi to pomaleji. Jsem v životě trochu zbržděný. V něčem je to dobré, ale v něčem zase ne,“ prozrazuje na úvod.

K herectví se dostal skrze recitace vlastních básní

O tom, že má Pavel Liška herecké nadání, nikdo nepochybuje. Aby však prorazil, začal vymýšlet básně, které ho zavedly až k jeho nynějšímu povolání. „S básničkami jsem začínal v období puberty. Psal jsem hodně o životě. Už vím, co je láska a co nenávist. Jednou jsem s básničkou dokonce vyhrál ve školní soutěži druhé místo. Táta mi pak ale vynadal, protože to prý bylo na objednávku, bylo zrovna nějaké výročí něčeho v Sovětském svazu. Nebylo to ale ze srdce, bylo to proto, abych se umístil,“ vypráví, jak se dostal k herectví.

Mohlo by vás zajímat: Písničkář Pokáč o svých těžkých začátcích: Psal jsem jen o počítačích, holky to nezajímalo

Liška má za sebou dva vážné vztahy, ze kterých má tři děti, ale aktuálně se po jeho boku žádná žena neobjevuje. „Jsem směsice introverta a extroverta. V podstatě jsem introvert. Kamarádi a brácha chodili do dramatického kroužku a lákali mě na hezké holky. Já jsem se ale styděl a s holkami jsem to měl ještě horší, to se stydím dodnes,“ říká herec, jehož poslední velkou láskou byla herečka a zpěvačka Bára Poláková (39).

Na jevišti se potýkal s nepříjemným problémem

Přestože patří k oblíbeným hercům a dalo by se říct, že má hraní v krvi, málokoho by napadlo, že se během vystupování ho jednu dobu trápil velmi neobvyklý problémem. „Jeden čas jsem se počůrával na jevišti. Bylo mi to divné. Měl jsem s Igorem Chmelou dialog vepředu na předscéně a diváci byli jako řeka. A u jedné scény mi to přišlo tak směšné, že jsem si cvrnknul,“ vysvětluje.

Mohlo by vás zajímat: Pavel Liška a Bára Poláková tajili rozchod. Zpěvačka i tak touží po dalším dítěti

„Stávalo se mi to pravidelně. Nosil jsem v trenkách ručník, protože mi bylo trapné, aby kostymérky cítily, že je to vlhké. A když jsem tam ten ručník měl, bylo to nějaké psychosomatické, tak jsem si nikdy necvrknul. A pak jsem ho vyndal, myslel jsem si, že už je to dobré, a zase jsem si cvrknul,“ dodává herec k nepříjemnosti, která se mu stávala při představeních.

O cestovní toaletu jeví zájem mnoho lidí

„Odmalička nesnáším vykonávání potřeby v přírodě. Pro někoho ten akt není důležitý, ale dám ruku do ohně, že pro 30 % populace je. A já se potřebuju dobře vyspat a vys*at, abych mohl fungovat,“ objasňuje, proč vynalezl právě „hajzlišák“, tedy sedátko na vykonávání potřeby v přírodě, které si vozí na cesty s motorkou.

„Sedátko je primárně určené pro trenkaře, můžou ho ale používat i slipaři. Je i pro ženy. U kluků je jenom na velkou stranu, pro ženy i na malou stranu. Už se jich prodalo asi 650. Teď jsme museli zase dovyrobit dalších sto kusů,“ zakončuje povídání o svém vynálezu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.