Celebrity

15. září 2023 10:45

Tomáš Durčák

Strach o život. Jana Révaie a Pavla Lišku přepadli Papuánci s mačetami a pistolí

Kolegové Pavel Liška a Jan Révai, kteří na Papui Nové Guineji natáčejí další pokračování svého dokumentárního cyklu, zažili další velmi nepříjemné okamžiky. Dle jejich sociálních sítí byli před možným přepadením varováni už před odjezdem, ale doposud bylo vše bez problémů. Nyní jim ale údajně šlo o holý život i všechny jejich věci včetně motorek.

Dobrodruzi a cestovatelé (a jinak také herci) Pavel Liška s Janem Révaiem jsou na tropickém ostrově Papua Nová Guinea, kde dokončují nové pokračování Vandráků, tentokrát jako filmový projekt pro Primu. Jejich putování na motorkách se pomalu a jistě blíží ke konci, ostrov si ale pro ně na závěr připravil nepříjemnosti, z nichž jedna je zanechala zcela konsternované.

Sluší se připomenout, že Papua v posledním více než měsíci připravila oběma kolegům a parťákům nejednu strašidelnou výzvu. Například situaci, kdy kvůli tamní byrokracii uvízli na tajemném ostrově, kde prokazatelně žijí i kanibalové, a nemohli se z něj dostat. Jejich cesta křížem krážem papuánskou krajinou je přiblížila nejen místní přírodě, ale také zdejším obyvatelům a kultuře.

Oba hlavní hrdinové si následně podle vlastních slov sáhli na úplné dno fyzických sil. To když tři dny pochodovali zdejší horskou džunglí do odlehlé vesnice, přičemž si několikrát byli jistí, že do cíle kvůli absolutnímu vyčerpání nedorazí a v džungli už zůstanou. Cíle nakonec dosáhli nejen na pokraji sil, ale i nesmírně dojatí. Zároveň pro zdejší zahráli divadlo, s nímž všude cestují a skrz které cizím národům ukazují i svou hereckou stránku.

Podívejte se, co všechno o sobě Pavel Liška prozradil v zábavné talkshow:

Zážitek z úplného závěru svého pobytu na Papui by si však nejspíš oba zpětně raději nechali ujít. Přiznali, že po cestě do města Goroka na oslavy Dne nezávislosti, kde nechybí kmenová setkání, tanec, zpěv, příšerně zmokli – a nejen jednou. O náladu však nepřišli, na této největší papuánské slavnosti mají totiž zahrát své loutkové divadlo, a to v hlavní čas a přímo před hlavní tribunou. Druhý zážitek však byl mnohem horší. Šlo totiž doslova o ozbrojené přepadení ze strany neznámých papuánských banditů či členů gangu.

Jak Pavel Liška na úvod svého popisu celé situace říká, před rizikem přepadení na Papui byli varování ještě před odjezdem. Doposud se jim však nic takového nepřihodilo, a tak tomu věnovali stále menší pozornost. Jenže na jedné ze zastávek při cestě do Gorky je čekala hotová noční můra. „Když jsme po dešti na jejich hlavní slavný Highlands Highway zastavili a sundávali pláštěnky, přepadlo nás asi 6 až 10 (nemůžeme se shodnout) chlapů s mačetama, pistolí a šátky přes pusu,“ napsal očividně stále otřesený Liška.

Veškeré podrobnosti o tom, jak konfrontace probíhala, ovšem Liška zatím nechává zahalené tajemstvím. „Jak to všechno proběhlo, co se jim podařilo šlohnout a co nám zachránit, jestli se nám něco z toho podařilo natočit na GoPro kamery, na to si budete muset počkat až do filmu,“ lákal herec na finální produkt z jejich nynějšího putování. Nejdůležitější je, že všichni tuto strašidelnou zkušenost přežili ve zdraví.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.