Celebrity

10. září 2024 18:31

Zuzana Schneidewind

Pavel Nový přiblížil natáčení komedie S tebou mě baví svět. Dětské slzy musely být pravé

Herec Pavel Nový hostem 7 pádů Honzy Dědka

Kdo by řekl, že natáčení komedie S tebou mě baví svět bylo pro hlavní hrdiny dost drsné. Herec Pavel Nový (76) dodnes nemůže vymazat z hlavy zejména scénu, v níž zasněženou větvičkou utírá zadek filmovému synovi.

Pavel Nový se svými nezapomenutelnými rolemi zařadil k nejoblíbenějším českým hercům. Diváci právem hltají jeho barvitě vykreslené historky z natáčení. Na vzpomínky došlo také v rozhovoru s Honzou Dědkem v jeho talkshow. Jak herec vzpomíná na natáčení erotické scény v Bábě z ledu či na legendární scény z komedie S tebou mě baví svět?

Jaké byly platy herců v komedii S tebou mě baví svět?

Film S tebou mě baví svět z roku 1982 byl roku 1998 na základě divácké ankety dokonce vyhlášen českou komedií století. Hercům na place při jejím vzniku ale chvílemi nebylo vůbec do smíchu.

„Marie (Poledňáková, režisérka – pozn. red.) chtěla, aby Pepíno řval. Já jsem ho bránil, čestný slovo. Ale ona chtěla, aby bulel a měl nudle. Už se mnou od té doby nikdy nepromluvil. S ní taky ne. Opravdu plakal a měl nudle, nebylo to nalíčené. Děti tam dostávaly zahulit. Dášenka šla v tom sněhu opravdu v bačkůrkách, a nebylo moc teplo,“ vzpomíná na natáčení Pavel Nový v talkshow 7 pádů Honzy Dědka, kterou uvidíte v úterý večer na Primě. V té době ještě netušil, že o mnoho let později bude s holou kůží poslán do mrazivé vody on sám, a to při natáčení filmu Bába z ledu.

Jak vypadají Matýsek, Bertík a Míša z komedie S tebou mě baví svět po 40 letech?

Jak ale Nový konstatuje s úsměvem, zima mu ale nebyla. Roky se otužuje. „Otužilec jsem nedopatřením. Dětství na Šumavě, my byli furt venku. Jednou jsem spadl do pivovarského rybníka, byl únor, dvanáct pod nulou. Myslíš si, že jsem se šel domů převlíct? Ne. Ty tepláky se na mně zlomily. Doma byl vejřez, že jsem zničil tepláky,“ vzpomíná herec. Se Zuzanou Kronerovou ve filmu Bába z ledu dokonce natočil odvážnou milostnou scénu. „Ta se nám povedla napoprvé,“ říká pyšně.

Víte, že skvělou herečku Zuzanu Kronerovou rodiče za herecké výkony nechválili.

Zda by na něj byl pyšný i jeho otec, je ale nejisté, herce mít ze syna nechtěl. „Otec si přál, abych byl lékař. Ale moje úspěchy na střední škole tomu nenasvědčovaly. Na základce bych měl vyznamenání, kdybych neměl dvojky a trojky z chování. Otec nebyl nadšený, že budu herec,“ vysvětluje Nový. Celý rozhovor sledujte v úterý večer v 7 pádech Honzy Dědka.

Pavel Novotný prý dodnes bere tantiémy za film S tebou mě baví svět. Poslechněte si, co o řekl:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 9. 2024

Berani, dnes budete nejšťastnější mimo dosah zvědavých očí. Nemáte náladu na přátelství ani na účast v planých pomluvách. Zdá se, že už nějakou dobu vedete stejné rozhovory se stejnými lidmi. Cítíte se tak znuděně, že byste mohli křičet. Abyste se tomu vyhnuli, stravte dnes klidný čas o samotě, pokud můžete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.