Pergnerová promluvila o vypouštění želvích mláďat zpět do moře: Nepopsatelný zážitek

Tereza Pergnerová o cestování a reality show Honeymoon – líbánky k nepřežití

Moderátorka nové seznamovací reality show vzpomíná na natáčení na Filipínách s obrovskou láskou v hlase. Tato země ji uchvátila natolik, že se tam chce za deset let vrátit. Toto časové období ale nebylo zvoleno náhodou. Pergnerová tam totiž zažila něco, co skutečně chytilo za srdce. Jednalo se o vypouštění ohrožených želvích mláďat zpátky do moře. Byl to tak silný moment, že došlo dokonce i na slzy.

Tereza Pergnerová (50) se po návratu do České republiky vrhla zpět do práce a věnuje se nejrůznějším projektům včetně reality show Honeymoon – líbánky k nepřežití. „Co musím zkonstatovat, mně ty Filipíny strašně chybí. Já nevím, co se s mojí osobností stalo, ale tím, jak jsem v takové destinaci byla poprvé, tak se domnívám, že moje duše prostě otevřela nějakou bránu, která se částečně začala plnit. A já se na ty Filipíny opravdu musím vrátit,“ prozradila Pergnerová v rozhovoru pro Prima Ženy.

Jako nepopsatelný zážitek zhodnotila například vypouštění ohrožených mláďat želv zpátky do volné přírody. Dobrovolníci tam každý rok sbírají na pláži vajíčka a pak se o ně starají do doby, než jsou mláďata dostatečně velká. Poté přijde čas vrátit je zpět domů. Smutným faktem zůstává, že z tisíce želv přežije pouze jedno procento. Několik lidí na místě při tomto silném momentu nezadrželo slzy. „Při pohledu na malinké tvorečky, kteří s obrovským úsilím zdolávají poslední metry vedoucí do jejich přirozeného prostředí, začali někteří z nás zcela spontánně plakat. Zvláštní dojetí, síla okamžiku,“ okomentovala tehdy Tereza jedinečný moment.

Na stejné místo by se v budoucnu ráda vrátila. „S holkami jsme si daly takové předsevzetí, že co jsme tam vypustily želvičky, tak že se na ně za deset let přijedeme podívat. Vrací se totiž po této době na stejné místo, aby nakladly vajíčka. Tak to mi bude šedesát,“ zasmála se Tereza při představě vyššího věku.

Čtěte také: Tereza Pergnerová přiznala, že už není slavící typ. Ráda mlčím a naslouchám, tvrdí

„Tak uvidíme, jestli se nám ten plán podaří. Ale každopádně moje duše volá stále: Vrať se tam. Možná pochopím později, co přesně mi ta lokace sdělila,“ uvedla Pergnerová, které se tato asijská země vryla hluboko pod kůži a především do srdce.

Obrovská odvaha

Samotné natáčení bylo pro moderátorku skvělé a moc si to užila. „Mně to strašně bavilo samozřejmě. Být u zrodu mezilidského vztahu a je jedno, jestli to bude láska nebo přátelství, je strašně krásný a cenný. A zase, musí být člověk velmi opatrný v tom, jak našlapuje, aby s lidmi nemanipuloval a aby byl nějakým prostředníkem nebo katalyzátorem. Aby věci uklidňoval a nerozdmýchával. Já jsem se tam cítila fantasticky, krásně,“ vzpomínala šťastně moderátorka, která věří, že se nový projekt lidem líbí.

Mohlo vám uniknout: Aplikace Prima Zone vás vtáhne do zákulisí show Honeymoon – líbánky k nepřežití

„Celý projekt hodnotím jako obrovskou odvahu, protože mnoho lidí, kteří se rozhodli společně s námi na Filipíny odjet, v tom spatřovali nějakou šanci na životní změnu a učinit ten krok a odjet někam do neznáma. Do míst, kde se s největší pravděpodobností potkám hlavně sám se sebou a posléze mi u toho bude asistovat ještě někdo úplně cizí. A to je přece odvaha, to je odvaha, kterou je třeba ctít a tleskat jí,“ zhodnotila odvahu účastníků nové reality show Pergnerová.

Podívejte se na to, jak Tereza navštívila pláž Jany a Zdeňka:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 9. 2024

Ve vzduchu je cítit napětí, Berani, ale vy s tím můžete udělat jen málo. Drsná atmosféra je v ostrém kontrastu s lehkovážností, kterou jste pociťovali v posledních dnech. Zdá se, že jste obdrželi dobrou zprávu. Možná jste byli konečně oceněni za svou tvrdou práci? Nechlubte se svými úspěchy. Situaci by to jen zhoršilo. Buďte trpěliví. Vyhněte se konfrontaci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.