Móda a krása

6. října 2024 07:30

Vanesa Havlíková

Pět trendy kousků letošního podzimu: Semiš, hladká kůže i kovbojské třásně

Podzim patří především mezi milovníky módy k nejoblíbenějším ročním obdobím. I letošní sezona přinesla opět několik módních kousků a materiálů, které naprosto dominují. Podívejte se, v čem během chladných dnů zazáříte.

Vrstvení oblečení, elegance a nespočet možností, jak perfektně sladit svůj podzimní outfit, je tady. Nejen při výběru podzimního outfitu se vyplatí alespoň po očku sledovat týdny módy a přehlídky, během kterých načerpáte spoustu inspirace a již na první pohled si všimnete, jaké barvy, oblečení, doplňky a materiály návrháři pro dané období zvolili.

Čtěte také: Týden módy v Paříži: Na mole zazářily Heidi Klum, Bella Hadid i Cara Delevingne

Western styl

Trend třásní už sice není nový, ale stále je velmi oblíbený a během podzimu ho můžete vidět téměř v každém obchodě. Třásně jsou v kurzu opravdu ve všech variantách. Letošnímu podzimu dominuje western styl a právě třásně k westernu bezpochyby patří. Ať už třásněmi ozvláštníte šaty, bundu či si s nimi vyberete kabelku, neuděláte chybu.

Vybírat můžete z těch kožených, hedvábných či semišových, meze se v tomto případě opravdu nekladou. Pokud vás tento doplněk v módě příliš neláká, vsaďte na místo toho na kovbojské boty, které skvěle vypadají například ke kožené sukni či semišovým kraťasům.

Hladká kůže

Nestárnoucí klasika, která z módy jen tak nevyjde. Kůže se tento podzim stala jedním z nejvýraznějších materiálů. V minulých letech kralovala především ta opotřebovaná a odřená. Během této sezony se do popředí dostala zejména ta hladká, lesklá kůže.

Kromě klasické kožené bundy se pro letošní rok stalo větším trendem kožené sako, trenčkot či košile. O pozornost se letos hlásí zejména hnědé a vínové odstíny, které vypadají luxusně a k barvě podzimu se perfektně hodí.

Semiš

Pokud ještě nemáte ve svém šatníku nic semišového, je nejvyšší čas to změnit. Jestli letošnímu podzimu dominuje některý materiál, je to právě semiš. Ten už zdaleka nepatří jen na boty, ale návrháři ho využívají téměř na vše.

Mezi nejoblíbenější kousky patří především semišové bundy, kalhoty, sukně či proslulé trenčkoty. Nejvíce populární, co se týče barev, je semiš v hnědé, béžové, zelené, tmavě modré, žluté či vínové barvě.

Šátek

Pro pochmurné dny jsou ideální volbou šátky, které zahřejí, ochrání krk před prochladnutím a v neposlední řadě jsou i skvělým elegantním doplňkem. Lze je nosit kolem krku, na hlavě, ve vlasech, na kabelce, ale také jako pásek v kalhotách.

Pokud tedy přemýšlíte, zda se vyplatí do šátku investovat, odpověď je jednoznačně ano. Když vyberete šátek z kvalitního materiálu, vydrží vám dlouho a nemusíte ho rozhodně nosit pouze v chladných měsících, ten z hedvábí totiž poslouží skvěle i za letního chladného podvečera.

Průsvitné sukně

Pro někoho možná příliš odvážné, ale přesto čím dál tím více oblíbený trend. V kolekcích značek Chloé, Gucci, Ferragamo se to během přehlídek průhlednými tkaninami jen hemžilo. Při výběru outfitu stačí mít průhledný či krajkový jen jeden prvek.

Letošnímu podzimu dominují především sukně. Pod sukni z průsvitné tkaniny si můžete vzít elastické šortky a punčochy, díky kterým vám nebude taková zima a z vašeho outfitu navíc udělají o poznání zajímavější look. Inspirujte se v naší galerii.

Trendy semišové kousky můžete najít také v second-handech:

Sdílejte článek
Štítky podzim móda šátek kůže bunda módní přehlídka materiál trend oděv třásně umění a zábava umění, kultura, zábava a média

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 10. 2024

Vše by se vám mělo dařit – láska, peníze i kariéra. Přesto usilujete o další cíle a dnes možná přemýšlíte o vzdělávacích, intelektuálních a duchovních záležitostech, kterým jste se vždy chtěli věnovat. Nedivte se, že vás zaměstnává snaha vše vyřešit. A nemějte pocit, že musíte s rozhodnutím spěchat. Dejte tomu nějaký čas.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.