Šátek jako skvělý podzimní doplněk. Noste ho na zápěstí, ve vlasech či jako pásek

Podzim je pro milovníky módy jedním z nejoblíbenějších ročních období. Při výběru podzimního outfitu je důležité brát ohled také na módní doplňky. Pro chladné dny jsou ideální volbou šátky, které zahřejí, ochrání krk před prochladnutím a v neposlední řadě jsou i skvělým elegantním doplňkem.

Pokud máte rádi minimalistickou módu, nejčastěji oblékáte kalhoty, sukni, jednoduchou halenku, svetr, sako či kabát a rádi byste svůj outfit trochu oživili, vsaďte na šátek a nemůžete šlápnout vedle. Abyste měli trendy šatník, nemusíte ho každé období obměňovat, ale stačí ho vždy doplnit o aktuální módní doplňky.

Jednobarevné kousky oblečení mezi sebou můžete neustále kombinovat a díky kvalitnímu šátku váš outfit bude vypadat ještě o něco lépe a pokaždé zcela jinak. „Šátky jsou malé výtvarné skvosty, které můžeme nosit na našem těle, jsou mnohotvárné a velmi nadčasové. Nejkvalitnější jsou šátky z hedvábí, které lze dále kombinovat s kašmírem, aby se zachoval dojem luxusu,“ objasňuje pro Prima Ženy designérka Martina Karafiátová.

Jak nejlépe šátky nosit a kombinovat s oblečením?

Šatky jsou univerzálním doplňkem, který může zvýraznit vaši osobnost a přidat vašemu outfitu na eleganci. Lze je nosit kolem krku, na hlavě, ve vlasech, na kabelce, ale také jako pásek v kalhotech. „Záleží na tom, jak moc chcete dát prostor barevnému detailu, kterým šátek je, v rámci svého kompletního outfitu. Někdy stačí jen malý šátek ve výstřihu košile nebo svetru, na zápěstí nebo ve vlasech. Jindy můžete zvolit větší velikost šátku a dát vzoru více prostoru – uvázat mašli, kravatu, v pase, uvázat top na holé tělo nebo přes tenký rolák,“ vysvětluje umělkyně, která se zabývá tvorbou luxusních hedvábných šátků.

Jaké barvy šátků zvolit na podzim?

Stejně jako se každé roční období obměňují barvy oblečení a pro každou dobu je charakteristická určitá barevná škála, to stejné platí i u šátků. „Černá barva hlásí velký comeback, pak také šedá a zemité odstíny. Na druhém spektru barev jsou to naopak ty jemně pastelové ‚cukrátkové'. Ovšem velkým hitem letošního podzimu a zimy budou mašle pod krkem a úzké kravaty. Tady lze skvěle využít úzké stuhy twilly nebo šátky ve velikosti 70 x 70 a 90 x 90 cm,“ prozrazuje Martina Karafiátová, která hledá často inspiraci při tvorbě v pohádkových příbězích.

Přečtěte si: Trendy podzimní kabáty inspirované celebritami. Letos frčí kůže a baloňáky

Pokud tedy přemýšlíte, zda se vyplatí do šátku zainvestovat, odpověď je jednoznačně ano. Když vyberete šátek z kvalitního materiálu, vydrží vám dlouho a nemusíte ho rozhodně nosit pouze v chladných měsících, ten z hedvábí totiž poslouží skvěle i za letního chladného podvečera.

Udržitelný kousek, který vás neomrzí

Investovat se vyplatí minimálně do jednoho velkého šátku z kašmíru s hedvábím, které se opět po loňském úspěchu vracejí do našeho sortimentu. Budou vám sloužit nejen v zimě, ale díky svému složení, do kterého jsem přidali 30 % hedvábí, vám skvěle poslouží i v letních měsících,“ potvrzuje designérka.

V případě, že si poté potrpíte na udržitelnou módu, která je vyrobená z opravdu kvalitního materiálu, jsou kašmírově či hedvábné šátky tou správnou volbou. A jak vnímá udržitelnou módu sama designérka?

Udržitelná móda pro mě osobně znamená ty kousky v šatníku, které jsou vyrobeny z kvalitního materiálu a takovým způsobem, který vám zaručí stálost a kvalitu na léta. Zároveň to bude produkt, který vás neomrzí po jedné sezoně, ale doslova se stane stálicí, kterou s láskou předáte třeba jednou vaší dceři nebo vnučce,“ dodává na závěr pro redakci Prima Ženy Martina Karafiátová.

Podívejte se na udržitelnou kolekci módy:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 6. 5. 2024

Berani, dnes můžete mít potíže s vodovodem, zejména pokud máte velkou kuchyň. Je to příliš složitý problém na to, abyste si s ním poradili sami. Zaplaťte peníze za to, aby se o problém postaral odborník. Ušetří vám to práci a frustraci. Mezitím si nechte dovézt pizzu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.