Celebrity

29. října 2023 09:30

Karolína Oehmová

Petr Buchta vnímá v profesi omezení. S tímto ksichtem nic jiného hrát nemůžu, říká

Petr Buchta chtěl být americkým prezidentem - Eliška a Damián

Chtěl být americkým prezidentem nebo profesionálním basketbalovým hráčem. Petr Buchta (38) prozradil, proč mu nevyšly jeho nemalé profesní sny, jak se mu pracuje s Emmou Smetana (35) a z jakého důvodu ho fascinují lékárny.

Petr Buchta hraje v dobovém seriálu o lásce přes staletí Martina, partnera ústřední hrdinky Elišky. Podle herce má jeho postava jiné vidění světa než ostatní. V překladu to znamená, že u něj místo emocí spíš převládá ratio. To ale o Petrovi říct rozhodně nemůžeme. Minimálně touha po tom stát se americkým prezidentem musí vyvolat hodně emocí. „Ano, chtěl jsem, naštěstí to nedopadlo. Také jsem chtěl být basketbalovým hráčem NBA, což by při mé výšce také nešlo,“ přiznává herec, kterého můžete vidět v seriálu Eliška a Damián v pondělí ve 20:15 na Primě.

Pracovat s Emmou Smetana je skvělé, říká Buchta

V seriálu hraje prohnaného Martina, který se neštítí téměř ničeho. Své expřítelkyni Elišce dokonce naruší první erotiku s princem Damiánem a notně posilněný alkoholem vyvolá u jejího domu rvačku. S její představitelkou Emmou Smetana ale vychází bez problémů. „Je strašně super a pracovat s ní je skvělé. Jsem rád a moc děkuji, že můžu být součástí této party,“ pochvaluje si všechny své kolegy i štáb Petr Buchta, kterého by cestování do minulosti příliš nelákalo.

Lékárny ho fascinují

Kromě herectví, které naprosto miluje, je překvapivě fascinován také lékárnami a lékárníky. Kdyby mu tedy jeho dosavadní kariéra nevyšla, místo v prezidentské kanceláři bychom ho zřejmě našli v lékárně.

To se ale nestalo, a tak Petr vystupuje nejen v divadle, ale i na televizních obrazovkách, a to spíše v zápornějších rolích. Herec má pro to ovšem jednoduché vysvětlení. „S tímto ksichtem ani moc kladné role hrát nemůžu. Mám ale záporné postavy rád, baví mě,“ přiznává Petr Buchta.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 5. 2024

Berani, budete se muset spolehnout na své analytické schopnosti a pevnou sebekontrolu, abyste se dostali z rozbouřeného moře, ve kterém se dnes nacházíte. A stresu se nevyhnete. Nejhorší nástrahou, která vás čeká v kariéře nebo při studiu, by bylo pochybovat o svých schopnostech. Máte příležitost, abyste si vyzkoušeli svou sebedůvěru. Jen se ujistěte, že obstojíte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.