Celebrity

16. října 2024 15:42

Tomáš Durčák

Petra Kvitová o nelehkém porodu: Normálně to nešlo, byl to šok pro tělo i psychiku

Rozhovor s Petrou Kvitovou

Tenistka Petra Kvitová si aktuálně místo své veleúspěšné tenisové kariéry naplno užívá mateřství. Začátkem července totiž porodila chlapečka, který dostal jméno Petr a kterého vychovává s manželem a jejím bývalým trenérem Jiřím Vaňkem. A byť si přebalování i další rodičovské povinnosti užívá, nyní přiznala, že její porod neproběhl zcela podle plánu, ale změnil se v menší drama.

Čtyřiatřicetiletá Petra Kvitová si svého trenéra Jiřího za manžela vzala v létě 2023 a na začátku letošního roku pak veřejnosti v rámci přání do nového roku oznámila, že zhruba rok po svatbě už budou doma tři. Fanoušci sice z faktu, že kvůli těhotenství a mateřství musela přerušit svou tenisovou kariéru, lehce smutnili, ale lásku i vlastní rodinu jí samozřejmě přáli více.

Čtěte také: Češi jsou proti Rusům. Bývalá světová dvojka zkritizovala Kvitovou za její postoj k válce

Po úspěšném porodu se Kvitová na sociálních sítích omezila pouze na to, že fanouškům sdělila jméno a datum narození svého malého syna. Až nyní, kdy je maminkou více než tři měsíce, poprvé promluvila o tom, že se poslední tři měsíce kromě mateřství fyzicky i psychicky zotavovala právě z porodu, který neproběhl tak, jak si původně představovala.

„Mateřství si užívám, i když mám za sebou náročné zotavování. Porodila jsem totiž akutním císařským řezem, což byl šok pro tělo i psychiku. Byla to v podstatě operace. Myslela jsem, že porodím normálně, ale bohužel to nevyšlo…,“ popsala Petra své porodní komplikace, kvůli nimž se synův příchod na svět lehce zdramatizoval, pro Blesk.

Čtěte také: Konec legendy: Jeden z nejlepších tenistů historie Rafael Nadal ukončil kariéru

Velký pokrok tenistka dle svých slov udělala za poslední tři měsíce i ve svém nitru: „Cítím, že jsem dospěla. Samozřejmě dospělá jsem dlouho, ale je jiné starat se o někoho, kdo je na vás úplně závislý.“ Zároveň však prý ani zdaleka není úzkostlivou matkou, která by se z čehokoli hroutila. „Jsem spíš pohodářka. Když se prostě malý nestihne vykoupat, tak se to nestihne a nic se neděje,“ popsala Kvitová s tím, že v péči o syna nemají s manželem jasně dané role.

„Kdo má zrovna zkrátka čas přebalit, ten to udělá. Ale samozřejmě kojím já… jinak se přizpůsobujeme podle situace. V noci jsem většinou s Péťou já, ale když se třeba blbě vyspím, tak si ho Jirka ráno na dvě hodiny vezme,“ popsala dynamiku, kterou zatím s manželem Jiřím doma praktikují. Přiznala přitom, že je rozhodně zkušenější, jelikož má z předchozího života již dvě děti.

Čtěte také: Škodí láska tenisovým výkonům? Partnera na kurtu nemusíš mít rád, říká otec zlaté Siniakové

Petra Kvitová se v rozhovoru také pochlubila, že malý Péťa je zatím veskrze klidné miminko a už dokonce zvládá usínat i zcela sám. Na druhou stranu si mateřství užívá naplno a myšlenky na případný návrat k tenisové raketě zatím vůbec nemá. „Zatím necítím motivaci se vrátit. Až to bude dobré, zkusím začít trénovat. Ale neplánuju to a teď ani nevím, jestli bych na návrat měla,“ dodala Kvitová s tím, že tenis je aktuálně na zcela vedlejší koleji.

Takto tenistka Petra Kvitová na začátku roku 2024 oznámila své těhotenství:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 10. 2024

Dnes by vás mohly potkat zklamávající e-maily nebo telefonáty. Možná, že někdo, koho jste chtěli navštívit, nebude moci přijít. Nenechte si tím zkazit náladu. Věci se stávají. Zabývejte se přípravami a užijte si den. Nezacházejte do opačného extrému a nepracujte příliš tvrdě.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.