Dosud nezveřejněný snímek princezny Diany odhalen. Čím připomíná vévodkyni Kate?

V Anglii je aktuálně k vidění výstava s názvem Life Through a Royal Lens, kterou se návštěvníci mohou pokochat v Kensingtonském paláci. Na výstavě je možné zhlédnout portréty členů britské královské rodiny včetně dosud nezveřejněné fotografie princezny Diany.

Černobílý snímek pořídil David Bailey, který v minulosti zvěčnil řadu známých osobností, mezi které patří například modelka Twiggy, skupina Beatles nebo umělec Andy Warhol. Portrétní fotografie z roku 1988 zachycuje princeznu Dianu z profilu. Jedná se o elegantní a velice dobře umělecky zpracovaný snímek, který vás i přes svou jednoduchost zaujme na první pohled. Princezna z Walesu si prý fotografa vybrala, jelikož se jí líbil minimalistický styl, s jakým pracoval.

Portrét byl veřejnosti poprvé představen 4. března, a to právě v rámci unikátní výstavy. Lidé si okamžitě všimli jisté podoby s fotografiemi vévodkyně Kate, které vznikly při příležitosti jejích 40. narozenin. Kate už několikrát v minulosti dokázala, že jistá podoba se zesnulou tchyní není náhodná, nýbrž že se v jejím případě jedná o promyšlené kroky, jimiž se princezně Dianě snaží vzdát hold. „Pochopitelně bych se s ní ráda poznala. Byla velmi inspirativní ženou, ke které je třeba vzhlížet,“ svěřila se Kate krátce po zásnubách s princem Williamem.

Podle člena královského týmu Patricka Jephsona, který dříve pracoval i pro Dianu, můžeme na narozeninových snímcích vévodkyně Kate pozorovat několik dobře promyšlených detailů, kterými udržuje vzpomínku na Dianu. Na fotkách od Paola Roversiho má Kate na sobě safírový a diamantový zásnubní prsten a také náušnice, které patřily zesnulé matce jejího manžela. „Je to velmi promyšlené rozhodnutí Kate a Williama zahrnout Dianu do čehokoli, co se týká založení nové královské kapitoly,“ řekla ředitelka módní rubriky Bethan Holt.

Nejen Kate, ale také její manžel princ William se snaží svou zesnulou matku princeznu Dianu připomínat, kdykoliv jen je to možné. O blízkém vztahu, který spolu měli, svědčí i dojemná slova, která dospívající William pronesl poté, co Diana po rozvodu s Charlesem přišla o svůj titul Její královská Výsost a stala se z ní princezna z Walesu. Znamenalo to pro ni mimo jiné i to, že se na oficiálních akcích bude muset klanět nejenom bývalému manželovi, ale také svým dvěma synům. Tehdy čtrnáctiletý William jí v této souvislosti řekl: „Mami, neboj se, až se stanu králem, titul ti zase udělím.“ Po fatální nehodě z roku 1997, při níž Diana tragicky zahynula, už tento slib bohužel splnit nemůže.

Na skok do minulosti: Zasnoubení Charlese a Diany

Sdílejte článek
Štítky fotografie Anglie Princezna Diana britská královská rodina portrét výstava Wales manželé Kensingtonský palác The Beatles Britská královská rodina Andy Warhol William, princ z Walesu David Bailey Catherine, princezna z Walesu

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.