Já jsem zmizelá Maddie McCann, oznámila Polka. Tajemná skvrna v oku volá po testu DNA

Nastal po několika letech marného pátrání konečně zlom v případu zmizelé Maddie McCann? Jednadvacetiletá Polka Julia Wandelt tvrdí, že je pohřešovanou Britka. Dokonce prý má shodnou skvrnu v oku, jako měla Maddie. Rodina mladé Polky ale odmítá podstoupit testy DNA, které by tuto možnost potvrdily nebo vyvrátily.

Tehdy tříletá Britka Madeleine McCann záhadně zmizela v portugalském letovisku, kam se v roce 2007 vydala na dovolenou se svými rodiči. Jednadvacetiletá Julia Wandelt na sebe upozornila prostřednictvím sociálních sítích. Na svých účtech se prezentuje jako zmizela dívka a uvádí řadu podobností a nejasností, které mohou naznačovat jistou spojitost mezí ní a zmizelou Maddie.

Dívku nyní vyšetřuje psycholožka, věštkyně a soukromá vyšetřovatelka v jedné osobě Fia Johansson, kterou si najali rodiče zmizelé Maddie. Důvodem je podle webu The Sun to, že se tak Kate a Gerry McCannovi snaží ušetřit dalšího planého poplachu. Od doby zmizení malé Maddie totiž museli řešit řadu falešných nadějí, což jen způsobovalo další a další bolest.

Mohlo by vás zajímat: Čtrnáct let od zmizení malé Maddie. Rodiče truchlí, podezřelý měl znásilnit jinou dívku

Čtěte také: Únos tříleté Madeleine McCannové: Nový podezřelý dává naději na vyřešení slavného případu

Vyšetřovatelka se snaží získat testy DNA

Nejjednodušší způsob, jak potvrdit nebo vyvrátit tvrzení jednadvacetileté Polky, je podstoupit DNA testy. Fia Johansson se proto snaží přesvědčit rodiče mladé ženy, aby na test šli. Ti ale test odmítají a tvrdí, že mají důkazy, že je Julia jejich dcera.

„Chceme být k rodině McCannových velmi ohleduplní a respektovat její soukromí do chvíle, kdy budeme vědět, kdo Julia je. Musíme donutit matku nebo jiného příbuzného Julie, aby testy podstoupil. Není nutné narušovat klid Kate a Gerryho. Pokud někdo z Juliiny rodiny test podstoupí, mohli bychom vše vyřešit. Takovou možnost však odmítají. Tvrdí, že mají Juliin rodný list, já se však obávám, že ho lze velmi snadno zfalšovat,“ cituje psycholožku web Daily Star.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Natascha Kampusch svého únosce nenáviděla i měla ráda

Fia Johansson v roce 2019 „předpověděla“, že je Maddie stále naživu a od té doby na případu spolupracuje. „Vyslovila jsem předpověď, že žije, miluje hudbu, a nakonec sama zjistí svou identitu,“ prozradila webu The Sun psycholožka. „Je zde řada shod. Julia je talentovaná hudebnice, hraje na klavír. Město, ve kterém žije, je blízko Německa. Nedokážu nyní říci, zda je Julia Maddie, nebo ne, ale nemohu tuto možnost ignorovat,“ dodala Fia Johansson.

Podobnosti mezi dívkami?

Julia Wandelt ve svých videích hovoří o tom, co ji vedlo k přesvědčení, že by mohla být zmizelou Maddie. Prý si na své dětství téměř nepamatuje. A kdykoliv se na ně zeptá svých rodičů nebo chce ukázat fotky, tématu se vyhýbají. Rodina prý nemá žádné snímky, na kterých by byla Julia zachycena před třetími narozeninami.

Navíc tvrdí, že se v minulosti stala obětí sexuálního zneužívání. Toho se na ní měl dopustit německý pedofil, který byl podezřelý z únosu dívky. Další věcí jsou prý mateřská znaménka, které má dívka na podobných místech jako pohřešovaná Maddie. Obě dívky mají také zvláštní znaménko v oku, které deformuje zornici.

Rodina Julie Wandelt tvrdí, že je dívka nemocná. „Julia je již několik let plnoletá. Odstěhovala se z domu. Odmítá léčbu, nebere pravidelně léky. A také nevyužila možnost léčby ve velmi dobrém centru v Polsku, které souhlasilo s jejím přijetím,“ cituje web The Jerusalem Post prohlášení rodiny. Ta také tvrdí, že Julia chtěla být vždy celebritou a vše, co dělá, je prý jen kvůli tomu, aby byla slavná a získala co největší počet sledujících na internetu.

Sdílejte článek
Štítky děti rodina psychologie pedofil pohřešované děti Madeleine McCannová Maddie McCannová The Sun Fio banka genetické testování únos Julia Wandelt

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.