Celebrity

20. prosince 2023 13:58

Tomáš Durčák

Poslední loučení s hercem Ladislavem Županičem. Nechyběl Troška, Bohdalová či Frej

Zemřel Ladislav Županič

Herec a dabér Ladislav Županič zemřel 9. prosince ve věku 80 let. Muž s nezapomenutelným hlasem zůstane navždy v srdcích nejen svých nejbližších, ale také kolegů a fanoušků. Kdo se s ním přišel naposledy rozloučit do pražských Strašnic?

„Právě mi to napsal ve zprávě známý, jsem z toho úplně v šoku. Znala jsem ho jako ředitele Karlínského divadla, tam jsme spolu také hráli v krásných hrách. Byl to právě on, kdo mi dal mnoho příležitostí. Budu na něj vzpomínat jako na krásného člověka, který miloval lidi,“ řekla zaskočená Kateřina Brožová poté, co se začala šířit smutná zpráva o hercově úmrtí.

Mohlo by vás zajímat: Jana Drbohlavová ze Saxany umírala v nemocnici. Nepoznávala ani své nejbližší

A právě herečka mezi smutečními hosty, kterých přišlo legendárnímu herci říct poslední sbohem opravdu dlouhý zástup, rovněž nechyběla. Stejně jako Jiřina Bohdalová, Ladislav Frej, Karel Heřmánek mladší, Otakar Brousek mladší, Pavel Nečas, Michaela Dolinová, Regina Řandová či Zdeněk Barták.

S růží v ruce přišel také Josef Carda. Jen pár dní po rozloučení s fotografem slavných Petrem Mráčkem, si i tento pohřeb nenechal ujít rovněž režisér Zdeněk Troška, který Županiče znal mimo jiné z natáčení pohádek Princezna ze mlejna 1 a 2. Ruku v ruce dorazili také partneři Aleš Cibulka a Michal Jagelka, nechyběly rovněž herečky Dana Batulková a Simona Postlerová.

Společně se svým manželem Alfredem Strejčkem na invalidním vozíčku dorazila také herečka Jitka Molavcové. Na hosty čekala hned u vstupu do strašnického krematoria kondolenční kniha, kterou rozhodně nenechali prázdnou. Samotný obřad začal ve 13 hodin.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.