Ve věku 80 let odešel do hereckého nebe Ladislav Županič. Jeho smrt zasáhla i Brožovou

Ve věku 80 let zemřel v Praze herec a dabér Ladislav Županič. Informaci přinesl jako první v sobotu odpoledne web Blesk.cz, kterému smutnou zprávu potvrdil dirigent orchestru Karla Vlacha Dalibor Kapras.

Ve věku 80 let zemřel v Praze herec a dabér Ladislav Županič. Podle prvních informací webu Blesk.cz herec zemřel v pražské Vinohradské nemocnici.

"Právě mi to napsal ve zprávě známý, jsem z toho úplně v šoku. Znala jsem ho jako ředitele Karlínského divadla, tam jsme spolu také hráli v krásných hrách. Byl to právě on, kdo mi dal mnoho příležitostí. Budu na něj vzpomínat jako na krásného člověka, který miloval lidi," řekla zaskočená Kateřina Brožová.

Županič měl krásný hlas a bouřlivý život

Muž s nezaměnitelným hlasem prožil bouřlivý život. Během svého života se oženil hned třikrát. První manželství s půvabnou Helenou, do něhož se narodil syn Ladislav, skončilo brzy rozvodem. Důvod byl prostý. Županič se zamiloval do herecké kolegyně Jany Drbohlavové, kterou nejvíce proslavila postava zubaté učitelky Peškové ve filmu Dívka na koštěti.

Mohlo by vás zajímat: Jana Drbohlavová ze Saxany umírala v nemocnici. Nepoznávala ani své nejbližší

Milostný vztah zpočátku udržovali tajně. „Když jsem si s Janou začal, byl jsem ještě s první manželkou Helenkou. Po roce jsem se ale rozvedl,“ prozradil deníku Aha! herec. Brali se v roce 1970. Za svědka jim šel kolega Eduard Cupák se svým celoživotním partnerem Václavem Květem. „Jana byla s Edou velká kamarádka, tak jsme si je vzali za svědky oba. Přišla Stella Zázvorková, Pepíček Bek v divadelním kostýmu a další a další,“ zavzpomínal Županič.

V manželství se jim narodil syn Jan, po pěti letech však přišel rozvod. Zatímco Županič se krátce nato znovu oženil, když pojal za manželku televizní kostymérku Hanu, Drbohlavová už zůstala sama. Se svojí třetí ženou, s níž je od roku 1975, herec žije ve spokojeném vztahu dodnes. „Je to hezký život. Nezpohodlněl jsem, přísahám, ale oceňuji klid a krytá záda. Nechtěl bych to měnit. Bouřlivákem jsem ale zůstal,“ svěřil se s úsměvem v rozhlasovém pořadu Blízká setkání.

Čtěte také: František Němec prožil bouřlivá léta. Žena to s ním neměla lehké, v hospodách se rval

S oběma exmanželkami i po rozvodu vycházel v dobrém. „S první ženou Helenkou mám syna Ladislava. Byla to nádherná ženská a měla krásné nohy. Pak jsem se setkal s herečkou Janou Drbohlavovou. Strašně jsem se zamiloval. Ale jak to rychle přišlo... nechci říct, že to rychle odešlo, ale byl to takový kvapík. Mám s ní syna Honzíka. Já jsem vlastně dopřál každému synovi ten přepych, že má jinou maminku,“ poznamenal herec.

Zavzpomínat můžete také na odchod Josefa Somra:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.