Celebrity

15. února 2023 17:57

Marie Makovská

Smutek a slzy fanoušků. Česko se naposledy rozloučilo s Naďou Urbánkovou

Pohřeb Nadi Urbánkové

Po skromném obřadu v Želivě, který proběhl v pátek a byl určen pro ty nejbližší, se nyní se zpěvačkou Naďou Urbánkovou mohla rozloučit i široká veřejnost. Zpěvačka a herečka navždy odešla dne 3. února ve věku 83 let. Při posledním loučení kostelem zněly její písně a teprve před osmnáctou hodinou a samotným obřadem je ukončily kostelní zvony. V areálu Strahovského kláštera zavládlo ticho.

Zádušní mše byla situována do areálu Strahovského kláštera v Praze. Na sociálních sítích o tom už předem informovala dcera zesnulé zpěvačky Jana Fabiánová. „Vážení přátelé, ve středu se můžete přijít rozloučit s mou milovanou maminkou. Bazilika Nanebevzetí Panny Marie v areálu Strahovského kláštera v Praze bude otevřena od 17 hodin, mše svatá začíná v 18 hodin.“ A už před osmnáctou hodinou kostelem zněly známé písně Nadi Urbánkové.

Jak probíhá obřad, můžete sledovat ZDE v přímém přenosu díky CNN Prima NEWS

Před oltářem byla umístěna fotografie zesnulé Urbánkové a text od básníka a písničkáře Pepy Fouska: „I kdybych špendlík upustil, slyšet by byl, to vím. Naďa se vrací, v očích stesk, a zpívá závidím...“ tak zní úryvek básně Naďa.

Jana Fabiánová s nejbližší rodinou se přišla s Naďou Urbánkovou, jež zemřela na komplikace spojené s rakovinou a nedávno prodělaným covidem, rozloučit už 10. února do kostela Narození Panny Marie v areálu kláštera v Želivě.

Mezi smutečními hosty bylo možné spatřit například režiséra Tomáše Magnuska nebo moderátora Karla Voříška s herečkou Evou Hruškovou. Poklonit se památce zesnulé zpěvačky dorazili také PR expert René Kekely a zpěvák Petr Hannig. Dále třeba zpěvačky Petra Černocká, Šárka Rezková a Miluška Voborníková. „Naďa vždy v nadsázce prohlašovala, že je moje největší a nejvěrnější fanynka. Ale to já jsem byl a pořád jsem její nejvěrnější fanoušek,“ popsal moderátor CNN Prima NEWS Karel Voříšek, jak na Naďu Urbánkovou s láskou vzpomíná.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.