Celebrity

29. dubna 2022 06:00

Tomáš Durčák

5 celebrit, které porazily nadváhu a dokázaly neuvěřitelně zhubnout

Nalézt v sobě dostatek chuti a disciplíny pro úspěšné zhubnutí rozhodně není nemožný úkol a celá řada celebrit, kterým se podařilo radikálně shodit, je toho důkazem. Většina z nich navíc nepotřebovala žádnou speciální, pro běžného člověka nedosažitelnou dietu. Pojďme se podívat na slavné přeborníky v hubnutí.

Martin Zounar

Herec Martin Zounar (54) je jedním z těch slavných, kteří roky bojovali se svou váhou. Během svého snažení vyzkoušel celou řadu různých diet, které se tvářily jako „zázračné“, ale jejich výsledek byl vlastně nulový. Zhruba před rokem vsadil na služby obezitologa a výsledky se – zdá se – konečně dostavují. „Leze to pomalu, ale jistě, váha ukazuje 112 kilogramů,“ pochlubil se na svých sociálních sítích loni v létě Zounar.

Letos na začátku roku v rámci všeobecného trendu předsevzetí rovněž přidal svůj komentář: „Sám jsem díky své obezitě řešil, že se nejen necítím dobře na těle, ale i na duši, byl jsem otrávený, demotivovaný a unavený. Jak víte, hubnu ve spolupráci s lékařem a využívám veškeré možné podpory, kterou mi nabízí. Výsledek není hned, ale můžete si být jistí, že jdete správnou, dlouhodobě udržitelnou, a hlavně úspěšnou cestou,“ vysvětlil fanouškům. Jeho recept není nic převratného – vyvážená strava a dostatek pohybu, tvořený například dlouhými procházkami se psy.

Patricie Pagáčová

Herečka známá mimo jiné z televizních seriálů si na svůj boj s kily zakládala řadu let. Zároveň poměrně dlouhou dobu dotazy na kilogramy a postavu odbývala tím, že váhu neřeší a je se sebou zcela spokojená. Nakonec se však rozhodla zhubnout, ovšem žádné drastické změny jídelníčku to neznamenalo.

Za zhubnutí prý vděčí své fence Jackie, se kterou musela po jejím pořízení začít chodit na pravidelné procházky. A efekt pravidelného pohybu na sebe nenechal dlouho čekat. „Žádný jídelníček nedodržuji, jím všechno, na co mám chuť, ať už je to zrovna čokoláda, knedlíky, nebo salát, ale nepřežírám se. A o tom to je, dělat věci pro sebe, pro svůj vnitřní klid a spokojenost, ne pro vnější krásu,“ napsala Patricie Pagáčová (32) na svůj instagramový profil. Dnes už je maminkou, nicméně postavu má i po porodu naprosto skvělou a je vidět, že její aktuální životospráva jí opravdu vyhovuje.

Martin Zounar v Show Jana Krause:

Tomáš Magnusek

Režisér a herec Tomáš Magnusek (37) strávil velkou část své kariéry u filmu, kde mu jakožto hlavní osobě zodpovědné za realizaci filmových kousků stres nepochybně nebyl cizí. Neslo to s sebou konstantní nabírání tělesné váhy. Dle jeho slov se mu zhruba v letech 2004 až 2019 podařilo přibrat 80 kilogramů. Svým způsobem může být vděčný stopce, kterou jeho řemeslu dala pandemie. Právě během ní se totiž rozhodl, že je nejvyšší čas, aby se sebou začal něco dělat. „Už jsem si na něj ani neviděl, a to jsem si řekl: Chlapče, to je špatně, moc špatně… Tak to se musí změnit,“ řekl Magnusek pro server Expres.cz. Za rok od tohoto rozhodnutí režisér dokázal shodit celkem 75 kilogramů! Ne že by hladověl, jen svůj jídelníček změnil na smysluplnější a přidal pohyb. O své hubnoucí cestě, jež obsahovala i chirurgický zákrok, kdy mu lékaři odstranili nadbytečnou povislou kůži z břicha, napsal knihu Slasti a strasti Tomáše Magnuska … aneb Jak jsem zhubl 75 kilo.

Monika Absolonová

Možná jste toho názoru, že když je člověk mladší, tak souboj s kilogramy zvládá lépe. Ale i „zralejší“ osoby mohou s nadbytečnými kilogramy zatočit. Monice Absolonové je 45 let a je zářným příkladem toho, že i po čtyřicítce mohou ženy hubnout jako po másle. Atmosféra, ve které Monika ztrácela hmotnost, bohužel nebyla dvakrát šťastná. V loňském roce totiž absolvovala psychicky náročný rozchod se svým tehdejším přítelem Tomášem Hornou, s nímž má syny Tadeáše a Matouše.

V pořadu Show Jana Krause se pak o své „rozchodové dietě“ rozpovídala: „Nevěděla jsem, že ten rozchod přijde, tak jsem si ještě týden před tím koupila takovou dietu, že jsem už opravdu tlustá a že se blíží otevření divadel a sezona, tak abych zhubla.“ Říká se, že vše zlé je pro něco dobré. Možná i případ skvělé zpěvačky je důkazem, že jde pořekadlo, na kterém něco bude.

Xindl X

Také zpěvák Xindl X (42) (vlastním jménem Ondřej Ládek) učinil ve svém životě radikální změnu, když se loni rozhodl dát stopku alkoholu a začít se více hýbat. I on si přitom oblíbil zejména chůzi. Motivace mu rozhodně nechyběla, dostavily se totiž zdravotní komplikace. Za první tři „suché“ měsíce se mu podařilo shodit 15 kilogramů, nachozeny už má stovky kilometrů a v naordinovaném režimu nyní pokračuje dále. „Přestal jsem pít a začal jsem sportovat a zhubl dvacet kilo,“ řekl v pořadu 7 pádů Honzy Dědka. „Kromě chůze ještě jednou týdně hraji beach volejbal a padel. Kilometry na hřišti nepočítám,“ popsal Xindl X pro 5plus2.cz. V rámci jídla pak prozradil, že žádný speciální jídelníček nedodržuje, jen si skrz aplikaci počítá snědené kalorie.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.