Celebrity

22. ledna 2023 12:50

Eliška Reiglová

Heath Ledger zemřel před 15 lety. Jeho dospívající dcera jako by mu z oka vypadla

Heath Ledger patřil k velkým hereckým talentům a kariérně měl našlápnuto k zářné budoucnosti. Měl dvouletou holčičku a nabídky se mu jen hrnuly. Ve 28 letech však tento svět předčasně opustil po požití nešťastné kombinace druhů léků, což neusneslo jeho srdce. Malá Matilda Rose tak zůstala bez otce, při pohledu na ni je ale evidentní, jak moc mu je podobná.

Herec Heath Ledger se před kameru poprvé postavil v roce 1997. Ukázal se jako muž mnoha talentů, dokázal hrát v romantických komediích i dramatech vyžadujících náročnou přípravu. Obzvláště pak zazářil ve Zkrocené hoře a ve snímku Temný rytíř, v němž nezapomenutelným způsobem ztvárnil Jokera.

Podívejte se na upoutávku k filmu Temný rytíř:

V soukromém životě byla jeho partnerkou od roku 2004 do roku 2007 herečka Michelle Williams (42), která mu v roce 2005 přivedla na svět holčičku. Ani tento fakt ovšem nedokázal udržet rodinu pohromadě a dvojice se po vzájemné dohodě rozešla. O dceru ale nadále pečovali se vší láskou.

Dny před smrtí

Po rozchodu s Michelle Williams se Heath Ledger přestěhoval do bytu na Manhattanu. V té době už trpěl nespavostí, jak vypověděl jeho kamarád Gerry Grennell. „Budil jsem se, protože jsem ho slýchával chodit po bytě. Říkal jsem mu, ať jde spát, že ho druhý den čeká práce. On mi ale tvrdil, že nemůže,“ prozradil časopisu People.

Nakonec se herec uchýlil k práškům a právě to se mu stalo osudné. Zatímco hospodyně ho 22. ledna 2008 ještě po poledni slyšela chrápat, když šla k němu domů vyměnit žárovku, masérka už ve tři hodiny odpoledne našla jen jeho bezvládné tělo. Když ho zkoušela vzbudit, zjistila, že je studený a nereaguje.

Těžké chvíle pro dceru

Velmi těžké chvíle čekaly po nešťastné smrti Heatha Ledgera jeho malou dcerku. Matilda Rose byla mezi paparazzi terčem zájmu, americký bulvár se toužil dostat k fotografiím dívenky, která přišla o slavného otce. Až do výsledků pitvy navíc kolovaly spekulace, že se herec předávkoval drogami, nikoliv že špatně zkombinoval prášky. Michelle Williams se následně podařilo pro dceru vysoudit zákaz fotografování.

Podle poslední vůle Ledgera, kterou sepsal dlouho před narozením své dcery, měl jeho majetek připadnout rovným dílem rodičům a sourozencům. Jeho otec ale nakonec souhlasil s tím, aby vše zdědila Matilda Rose, a byla tak zabezpečena do takové míry, jak si přál sám Heath.

Už jako malá holčička byla Matilda Rose Ledger svému otci nesmírně podobná. Nyní je to ale dospívající dívka, která letos v říjnu oslaví 18. narozeniny. Po mamince toho moc nezdědila, mnoha rysy ovšem připomíná zesnulého tatínka. Na veřejných akcích se neobjevuje a stejně jako v dětství se ani nyní nesnaží být středem pozornosti.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.