Celebrity

3. března 2023 11:30

Eliška Reiglová

Princ George má mít speciální roli při korunovaci Karla III. Kate a William ale váhají

Princ George oslavil deváté narozeniny

V průběhu prvního květnového víkendu proběhne korunovace krále Karla III. (74). Ve Velké Británii se jedná o jedinečnou událost, ceremonie se totiž bude konat po téměř 70 letech od té zatím poslední. Důležité role se během ní může zhostit princ George (9), druhý následník trůnu. Jeho rodiče ale zvažují, zda je to dobrý nápad.

Po smrti královny Alžběty II. se král Karel III. ujal panovnických povinností okamžitě, oficiální korunovace ho nicméně teprve čeká. Proběhne sice až za dva měsíce, ale přípravy na ni už jsou v plném proudu. Mimo jiné se také rozhoduje o tom, kdo se ujme jaké role při samotném ceremoniálu, který bude sledovat celý svět.

Vnoučata jako hvězdy

Podle deníku The Telegraph by měly být součástí ceremoniálu náctiletá vnoučata královy manželky Camilly z jejího předchozího vztahu. Má jít o krok, kterým chce královská rodina ukázat, že stejně jako mnoho běžných rodin je smíšená a nestydí se za to.

Vzhledem k nepříjemnostem obklopujícím rodinu v posledních letech, jmenovitě drama okolo prince Harryho a sexuální skandály prince Andrewa, chce král upřít pozornost veřejnosti především na možné budoucí panovníky, tedy prince Williama a jeho nejstaršího syna prince George.

Mohlo by vás zajímat: Zklamání pro Karla III. Jím vybrané hvězdy odmítly zpívat na korunovaci. Neúcta, zuří Britové

Spekuluje se, že zatímco mladší děti princezny Catherine a prince Williama by měly být pouze diváky, George by se mohl ujmout důležitější role. Jeho rodiče ale tuto možnost zvažují, protože velká role při celosvětově sledované ceremonii může být na teprve devítileté dítě příliš velkým tlakem. Uvědomují si, že široká veřejnost by sledovala každý jeho krok.

Podrobné sledování

S analýzou chování svých dětí se princezna a princ z Walesu setkali už při loňském pohřbu královny. Princ Louis se ho vzhledem k nízkému věku nezúčastnil, lidé nicméně sledovali každý krok princezny Charlotte a jejího staršího bratra. K žádnému faux pas nedošlo a mnohé naopak ohromilo, jak spořádaně se děti chovaly. Je však jisté, že i jediný případný incident na tak důležité akci by rodinu provázel ještě dlouhou dobu, přestože je princ George teprve devítiletý kluk.

Sdílejte článek
Štítky Velká Británie princ Harry korunovace Karel III. Camilla, královna-manželka William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Ondřej, vévoda z Yorku Louis, princ z Cambridge Charlotte, princezna z Cambridge George, princ z Cambridge

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.