Celebrity

10. ledna 2023 11:00

Eliška Reiglová

Princ Harry roky věřil, že Diana smrt fingovala. Předpokládal, že se mu matka vrátí

Princ Harry (38) se rozhodl maximálně otevřít svým fanouškům a ještě před oficiálním vydáním své knihy Spare natočil velký rozhovor, ve kterém promluvil i o bolestivém tématu, kterým je smrt jeho matky. Princezna Diana zemřela po tragické nehodě ve věku pouhých 36 let a jak její mladší syn řekl, on ani bratr William (40) se s její smrtí nehodlali jen tak smířit.

Když princezna Diana tragicky zemřela, jejím synům bylo jen 15 a 12 let. V pořadu 60 Minutes, kde byl hostem Andersona Coopera, se princ Harry rozhodl promluvit o myšlenkách, které ho provázely celé roky po smrti maminky a o tom, jak se s bratrem s tímto neštěstím smiřovali.

„Dlouho jsem odmítal přijmout, že tady už není. Na jednu stranu jsem si říkal, že tohle by nám neudělala, ale na druhou jsem si myslel, že je to možná součást nějakého většího plánu. Mysleli jsme si, že chtěla jen na čas zmizet, že nám jednoho dne zavolá a znovu se sejdeme,“ popsal princ Harry, v co s princem Williamem doufali.

Princeznu Dianu si pamatuje celý svět:

Bolestná pravda

Ve své knize Spare princ Harry popsal, jak se jednu dobu každé ráno budil s nadějí, že zrovna ten den se mu maminka konečně ozve. Až po dlouhých 8 letech od jejího skonu se rozhodl čelit pravdě a vyžádal si policejní dokumentaci k nehodě, která se princezně Dianě stala osudnou. Ta obsahovala i fotografie, jež pro něj nebylo lehké vidět.

„Chtěl jsem vidět důkaz, že v tom autě byla. Že byla zraněná. A chtěl jsem vidět důkaz, že ti paparazzi, kteří ji do toho tunelu dohnali, byli ti samí, kteří ji pak fotili polomrtvou na zadním sedadle,“ řekl Harry, kterému jeho tehdejší osobní asistent nedovolil, aby se podíval na všechny fotografie. „Budu mu navždy vděčný, že mi nedovolil si pohledem na ně ublížit. Takové věci totiž zůstanou člověku v hlavě navždy,“ dodal.

Konspirace

Stejně jako si synové princezny Diany po nějakou dobu mysleli, že se jim maminka vrátí a že ve skutečnosti nezemřela, i ostatní lidé si vytvářeli své názory a šířili konspirační teorie. Tou nejrozšířenější je ta, že tragédie nebyla žádnou nehodou a že smrt princezny způsobila vražda objednaná královskou rodinou.

Někteří lidé dodnes věří tomu, čím se princ William a princ Harry utěšovali jako děti – princezna Diana je ve skutečnosti naživu a skrývá se. Podle těchto lidí pak jde o manévr, který ji má udržet v bezpečí před královskou rodinou. Myslí si také, že má dospělé dítě s Dodim Fayedem.

Sdílejte článek
Štítky smrt Princezna Diana princ Harry Dodi Al-Fayed William, princ z Walesu

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.