Princezna zakletá v čase 2 s Lamborou a Kotkem míří na Primu. Čím přitahuje diváky?

Princezna zakletá v čase 2 v pátek ve 20.15 na Primě

Dvojka původní české fantasy pohádky o princezně zakleté v čase u diváků bodovala možná ještě více než jednička. Její televizní premiéru si můžete užít na svátek 17. listopadu ve 20:15 na Primě.

Magii ve světě Oberon, kde se příběh pohádky Princezna zakletá v čase 2 odehrává, tvoří pět hlavních prvorun. Kromě prvoruny času, která hrála ústřední úlohu v prvním filmu o Princezně zakleté v čase, jsou to runy života, smrti, elementů a prostoru. Na scénu přichází tajemný alchymista, který chce prvoruny ovládnout a získat tak moc nad veškerou magií. Právě tomu se snaží zabránit trio hlavních hrdinů z prvního dílu – princezna Ellena, Jan z Calderon a alchymistka Amélie. Tentokrát proti nim ale stojí zlo tak mocné, že to bez pomoci nezvládnou. Své síly tak spojí s alchymisty z kouzelného města Ayra, kteří se zapřísáhli magii chránit.

Protagonistkou Princezny zakleté v čase 2 je alchymistka Amélie v podání Elišky Křenkové, na kterou se diváci mohou těšit rovnou dvakrát. „V pokračování jsme nechtěli opakovat stejnou premisu děje jako v prvním dílu. Proto jsme se rozhodli dát runu času Amélii, na kterou má ale nyní úplně odlišný účinek. Rozštěpí ji v čase – proto se ve filmu objevuje její současná verze, ale i verze z minulosti. I v druhém díle si tedy hrajeme s časem,“ říká režisér Petr Kubík, který na filmu pracoval společně s Lukášem Danielem Paříkem a Viktorem Krištofem.

Dvojka také dostala novou hereckou posilu, kterou je vedle Karla Dobrého nebo Petry Nesvačilové herec Vojta Kotek v další hlavní roli. Coby opora alchymistky Amélie doplnil herecké trio Lambora, Germáni a Křenková.

Pokud jste si v prvním díle pohádky režiséra a scenáristy Petra Kubíka libovali ve fantasy prvcích, pokračování vás uspokojí dvojnásobně. Triky v něm totiž převažují nad těmi pohádkovými. K vidění je na devět stovek digitálních iluzí!

Příběh i nadále staví na odlišnosti od současných českých pohádek. Nepostrádá zcela výjimečné vizuální efekty (při výrobě byla použita i unikátní face mapping technologie), epickou hudbu a především originální příběh protkaný magií a tentokrát i alchymií. „Chceme opět přinést něco jedinečného a nevídaného, ale současně stavíme příběh pevně na základech českých pohádek a kultury,“ prohlásil na natáčení režisér Petr Kubík. A jeho přání se naplnilo. Premiéra v českých kinech dopadla pro Princeznu zakletou v čase 2 vítězně. V návštěvnosti dokonce porazila marvelovku Black Panther: Wakanda nechť žije, která skončila na druhém místě zájmu tuzemského publika.

Čtěte také: Natálii Germáni se nechtělo do peprné milostné scény. K natáčení přemluvila manžela

Koho by po takovém úspěchu napadlo, že vznik pohádkového filmu provázelo i jedno – řekněme tematicky pohádkově – prokletí. Princezna zakletá v čase se oficiálně stala filmem nejpostiženějším pandemií covidu-19. Její tvůrci ale i přes všechny nesnáze natáčení nevzdali a pustili se do pokračování.

Kaskadérské kousky si herci nenechali vzít

Ani jedna z pohádek nepostrádá akci. Není tajemstvím, že některé pasáže filmu vyžadovaly záskok dublérů. „Některé scény jsem chtěl dělat sám, ale nebylo mi to dovoleno, protože šlo o začátek natáčení a báli se, že si něco udělám,“ uvedl už při natáčení jedničky v pořadu Showtime na CNN Prima NEWS herec Marek Lambora. Představitel prince se jednoduše menšího risku nebojí.

Lambora to má zřejmě podobně jako Eliška Křenková, kterou televizní diváci znají třeba z komedií Rafťáci, Muži v naději nebo ze seriálu Vinaři II. „Když vím, že jsem v rámci možností v bezpečí, raději do toho jdu, protože zaprvé je to zážitek a zadruhé mám pocit, že to nikdo nedokáže udělat líp než já,“ uvedla představitelka princezny.

Ohodnoťte film Princezna zakletá v čase 2 na Kinoboxu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.