Seriály a filmy

23. října 2024 06:15

Zuzana Schneidewind

Kamarády zaplavila srdíčka. Diváci seriálovou novinku přirovnávají ke Slunečné

Poselství seriálu Kamarádi podle Lenky Hornové a herců

Nový rodinný seriál, který v televizi vystřídal fenomenální ZOO, diváci přivítali nevšedně pozitivní kritikou. Diskuze pod příspěvky na Instagramu zaplavily emotikony srdíček a potlesku, těm na Facebooku vévodilo označení „pohodový seriál“, často přirovnávaný svou atmosférou ke Slunečné.

Nový šestnáctidílný rodinný seriál s podtitulem Přátelství je někdy víc než láska se noří do hlubin přátelských vztahů mezi třemi mladými lidmi, kteří se vracejí do rodné vesnice. V hlavních rolích tří kamarádů se poprvé v úterý večer představili herci Anastasia Chocholatá, David Gránský a Jan Komínek. Jak na slibovanou emocionální jízdu plnou zvratů a tajemství, která se skrývají v obyčejných mezilidských vazbách, reagovali diváci?

„Jsem ráda, že vedle slavných hvězd dostávají prostor i mladí. Moc jim fandím!“ vzkázala například na facebookovém profilu Primy divačka Marcela. „Nejsem seriálový divák. Naposledy se mi líbil seriál Hvězdy nad hlavou. Předtím a potom dlouho nic. Tady jsem se chtěla podívat na kousek prvního dílu a zůstala jsem na celý. Líbil se mi – příjemný, oddychový, pěkné a moc neokoukané obsazení. A teď jsem zvědavá na pokračování,“ vyhodnotila novinku po první epizodě paní Ilona.

„Těšila jsem se a zatím dobrý. Jako by se k nám vraceli dobří známí ze Slunečné... a vůbec mi to nevadí, tahle parta je super. Tleskám,“ napsala pro změnu na instagramovém účtu televize Prima jistá Hana. „Konečně pohodový seriál, skvěle obsazený. Líbí se mi děj i zvolené lokace. Takže tleskám,“ svěřila se Jana a její jmenovkyně ji doplňuje: „Moc dobrý a zasmějeme se u toho.“

Premiéru seriálu Kamarádi, vysílaného v úterý a ve čtvrtek ve 20:15 na Primě nebo v předpremiéře na prima+, ale zdaleka nesledovaly pouze ženy. „Popravdě, sledovat všechny seriály, co na nás Prima chrlí, je člověk useriálovaný. Pro člověka, který nežije svůj život, ale život seriálových postav, skvělá volba,“ ohodnotil Kamarády Vratislav.

Mohlo by vás také zajímat: Oblíbená ZOO bude na Primě pokračovat jako denní seriál.

Valentýna na seriálu vyzdvihuje herecké obsazení a těší se na zápletky z vesnice Stráně. „První díl super, dobré herecké obsazení, mám radost, že konečně žádné násilí, vraždy, toho je v běžném životě dost. Jen tak dál,“ chválí Kamarády divačka Naďa.

Filmové záběry, lepší kamery

„Úplně stejný jako všechny seriály... První díl top a pak začne studiová levná verze a nuda,“ byl ve chvále novinky chladnější divák Vilém. Jeho obavy však zcela vyvrací producentka seriálu Lenka Hornová. „Řekli jsme si, že doba takových těch levných dlouhoběžek už pominula... Nejenže jsme změnili technologii stavby dekorací, ale změnili jsme i metodu snímání. Kamarády jsme začali točit záběrově více filmověji, na lepší kamery. Je to prostě vidět. Mám z toho radost a doufám, že to diváci ocení,“ odpověděla ředitelka obsahu skupiny Prima v rozhovoru pro CNN Prima NEWS s ujištěním, že zlevňovat a ubírat na kvalitě se Prima rozhodně nechystá.

„Je to plánováno na celých šestnáct dílů. Kamarádi jsou uzavřený seriál. Pokud se bude líbit, přidáme další řadu. Pokud se bude dál líbit, přidáme ještě další řadu, ale jsou to zase uzavřené série, každá má začátek, prostředek a konec,“ dodala Hornová.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 10. 2024

Vášnivý dopis nebo telefonát může přijít od blízkého přítele nebo milostného partnera. Dotyčný může být zmatený a citově strádat. Buďte laskaví. Pokud jste přemýšleli o tom, že se pustíte do psaní, je to ten správný den. Vaše představivost se vznáší vysoko. Nechte slova plynout a příliš se nyní nezabývejte gramatikou a strukturou. Upravovat můžete později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.