Seriály a filmy

23. října 2024 16:22

Žaneta Dernerová

Jan Komínek ve společnosti Zedníčkové a Preisse jako neposlušný syn s vlastním snem

Nikomu se nechce do hospody – Kamarádi (2)

Herec Jan Komínek se proměnil ve vášnivého kuchaře, který si hodlá splnit životní přání navzdory nevoli rodičů v podání Lucie Zedníčkové a Martina Preisse. Přesně takový je jeho Oliver v novém seriálu o třech kamarádech. Jaké plány s ním rodiče měli? Proč je rozhádaný i s Danielem Kadlecem coby svým bratrem? A do jakého nebezpečí se dostane s malými školáky? Podívejte se na exkluzivní ukázky.

Není to tak dávno, co jsme Jana Komínka vídali po boku Tomáše Webera jako bratry pekaře a lamače dívčích srdcí v seriálu o televizním zákulisí. V kuchyni zůstal i ve zbrusu novém seriálu vyprávějícím o třech kamarádech. Jen se tentokrát přesunul od trouby k plotně. Jeho Oliver je totiž talentovaným kuchařem.

Společně s Petrem v podání Davida Gránského šel sice studovat medicínu, ale po prvním semestru z ní utekl. A to k velké nelibosti svých rodičů, kteří jsou v malé obci Stráně něco jako místní honorace – úřednice a učitel. Nikdy se nesmířili s tím, že se Oliver rozhodl „někde krájet cibuli“. On měl přece daleko lepší předpoklady medicínu vystudovat než jeho nejlepší kamarád Petr.

Čtěte také: Rozmanitý Prima podzim přináší Kamarády, Hrdinu i Náhradníky. Diváci se dočkají mnoha novinek

Na Olivera je rozzlobený i jeho bratr Oskar, který byl (pokud nepočítáme Petra a Anastasii Trmal Chocholatou coby Veroniku) celé Oliverovo dětství a dospívání de facto i jeho nejlepším kamarádem. Pak ale došlo k jejich osudovému rozkmotření, když Oliver svému bratrovi zalhal a vypůjčil si od něj peníze s tím, že je potřebuje kvůli studiu medicíny, ve skutečnosti však už tehdy věděl, že s doktorskou kariérou končí a investoval půjčené finance do svého prvního – a bohužel neúspěšného – gastro podnikání. Ukončením studia medicíny zkrátka Oliver popudil všechny své nejbližší příbuzné a je od té doby v podstatě exkomunikovaný z rodiny.

Jan Komínek jako talentovaný kuchař

Oliver dělal sous chefa ve vyhlášené fine diningové restauraci v horském resortu, vypracoval se v uznávaného profesionála, reputaci získal i při svých zahraničních stážích v nejlepších světových restauracích. Sní o tom, že jednou bude mít svou vlastní restauraci. Momentálně ale dává v práci výpověď poté, co si šéf opět přivlastnil jeho recept.

Nově dosazené starostce Veronice se povede Olivera přesvědčit, aby jí pomohl rozjet ve vesnici hospodu. Oliverova zarputilost i talent nakonec způsobí, že se z místní malé hospody stane nejen společenské a potkávací místo místní komunity, ale postupně hospoda získává věhlas a začínají se do ní sjíždět hosté z dalekého okolí.

Rodina Olivera v seriálu Kamarádi

Světlana Musilová – matka Olivera (Lucie Zedníčková)

Hraje si na místní honoraci, protože se jako úřednice (stavební úřad) z města cítí být něčím víc než jsou ostatní vesničanky. Jejím velikým životním zklamáním je ale syn Oliver, který se místo kariéry uctívaného pana doktora rozhodl pro plotnu. Prvorozený syn ji sice takhle osudově nezklamal, ale také do něj nevkládala své nenaplněné ambice.

Vladimír Musil – táta Olivera (Martin Preiss)

Profesor z gymnázia ve městě, který už se smířil s tím, že z jeho synů nebude pracující inteligence, ale před ženou dělá, že ne. Doma se mlčky podřizuje diktátu tchána (který rodinu ovládá z velké části i finančně) a jeho dcery, potají ale Olivera podporuje a fandí mu, později bude oba kluky v jejich gastro podnikání podporovat. A snažit se znova nedostat infarkt.

Oskar Musil – bratr Olivera (Daniel Kadlec)

V jádru hodný podnikatel ve stavebnictví (spíše lepší vesnický zedník). Na Olivera se zlobí, protože ho kdysi Oliver podvedl. Navíc mu dává za vinu otcův infarkt. Jeho rozkmotření s bratrem ho ale ve skutečnosti mrzí stejně jako Olivera, protože tihle dva bratři prostě jsou sví nejlepší kamarádi od kolébky.

Ivan Mach – děda Olivera (Jan Vlasák)

Bývalý partajní papaláš, typ, jaký domů vozila „šestsettrojka“. Namistrovaný, žije v zajetí iluze své bývalé moci. Nikdo ho nemá moc rád a on nemá moc rád nikoho, nejvíc je ale zklamaný ze svých vnuků. Myslí si, že svou lidskou stránku projevuje péčí o sbírku kaktusů.

Čtěte také: Kamarádi odbourali Petra Suchoně tanečkem. Zaskočený moderátor jen odhodil scénář

Sprostá slovíčka ve štole

Oliver však svůj čas netráví pouze v kuchyni. V rámci lákání obyvatel vesnice do hospody vyrazí ven a v dalším díle seriálu Kamarádi, na který se dívejte ve čtvrtek večer na Primě nebo již nyní na prima+, se náhodou od místního klučiny dozví, že trojice dětí šla prozkoumat starou štolu. Vydá se proto rychle za nimi. Moc dobře si pamatuje, jak se mu jako malému podobná výprava nevyvedla. Do potíží se ale dostane i tentokrát. Zával je ve štole uvězní a doslova jim teče do bot. Sprostá slova jsou na místě.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 10. 2024

Vášnivý dopis nebo telefonát může přijít od blízkého přítele nebo milostného partnera. Dotyčný může být zmatený a citově strádat. Buďte laskaví. Pokud jste přemýšleli o tom, že se pustíte do psaní, je to ten správný den. Vaše představivost se vznáší vysoko. Nechte slova plynout a příliš se nyní nezabývejte gramatikou a strukturou. Upravovat můžete později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.