Seriály a filmy

22. října 2024 16:24

Žaneta Dernerová

David Gránský opět v roli lékaře. Otce mu dělá Řezníček, maminku Preissová

Volání rodný hroudy – Kamarádi (1)

Herec David Gránský se po nějaké době znovu převtělil do postavy doktora. Ve zbrusu novém rodinném prosluněném seriálu o kamarádství ztvárňuje lékaře Petra, který se společně se dvěma nejlepšími přáteli vrací do rodné vísky a snaží se ji probudit k životu. Jaká je jeho seriálová rodina? A proč ho primář v podání Václava Kopty nemá v lásce? Podívejte se na exkluzivní ukázky.

Petr pracuje jako lékař v krajské nemocnici. Už má za sebou atestaci z všeobecného lékařství, nyní pracuje na atestaci z urgentní medicíny. Jeho cílem je pracovat v nemocnici v Německu, kde už má domluvený nástup po atestaci.

Momentálně mu jde ale dokončení atestace trochu ztuha, jelikož mu jde po krku primář v podání Václava Kopty. Petr totiž zlomil srdce jeho dceři. Konflikt eskaluje, a i když primář nakonec uzná, že je jeho dcera skutečně poněkud problematická osoba, pro Petra to znamená, že na něj budou zůstávat samé nepopulární noční a víkendové směny.

Rodiče Petra jsou česká obdoba soli země, kadeřnice a vesnický dopravce. Jsou úplně normálně pyšní na svého syna. Poprvé je diváci uvidí v seriálu Kamarádi v úterý večer na Primě. Jeho sestra ale více obdivuje svého muže, neúspěšného básníka duší a zaměstnance v otcově firmě tělem.

Rodina Petra v seriálu Kamarádi

Anna Králová – máma Petra (Martina Preissová)

Obyčejná sympatická ženská, kadeřnice, máma kvočna, tmel rodiny Králů. Jenom díky ní se občas všichni v jejich dvougeneračním domku nepovraždí navzájem.

Radim Král – táta Petra (Pavel Řezníček)

Obyčejný hodný chlap, který provozuje svou dopravní firmu a snaží se nezbláznit ze svého zetě, rádoby mistra slova.

Čtěte také: Šťastný táta Karel Zima ukázal nejmladšího syna. Roční Eliáš zastínil herecké hvězdy

Marta Urbanová – sestra Petra (Ivana Korolová)

Ideální hodná sestra, momentálně na mateřské, také pracuje jako kadeřnice. Doma pečuje o dvě děti na prahu puberty a svého zbožňovaného, talentovaného, ale po čertech nepraktického manžela.

Jaroslav Urban – švagr Petra (Ladislav Ondřej)

Snaživý básník amatér, kterého realita života donutila podnikat společně s tchánem v jeho dopravní firmě, nadále ale investuje rodinné úspory do DIY publikací svých tklivých veršů.

Ohodnoťte seriál Kamarádi na Kinoboxu.

Slávka Králová – babička Petra (Dana Syslová)

Milovaná, milující a moudrá osoba. Bohužel poněkud nahluchlá, což do jisté míry brání okolnímu světu její moudrost pochopit. Je ale ve svém tichém světě spokojená a odpočívá u malby naivních obrázků. Snaží se rozvíjet vesnický život obnovováním a vymýšlením nejrůznějších lidových tradic. Sledujme její neúspěšné pokusy, nakonec jí ale něco přece jenom vyjde a také přispěje k tmelení vesnice. Funguje jako místní kronikářka, kroniku jednak sama píše, jednak i falšuje kroniky staré, aby dosáhla svých cílů.

Podaří se Anastasii Trmal Chocholaté coby Veronice přemluvit kamaráda Petra, aby se ujal provozování místní praktické ordinace? Je možné, že mladému lékaři nic jiného nezbude. U primáře totiž nebyl v oblibě nikdy, natož teď. Proč? Podívejte se v exkluzivní ukázce.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 10. 2024

Vášnivý dopis nebo telefonát může přijít od blízkého přítele nebo milostného partnera. Dotyčný může být zmatený a citově strádat. Buďte laskaví. Pokud jste přemýšleli o tom, že se pustíte do psaní, je to ten správný den. Vaše představivost se vznáší vysoko. Nechte slova plynout a příliš se nyní nezabývejte gramatikou a strukturou. Upravovat můžete později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.