Celebrity

23. září 2022 10:17

redakce Prima Ženy

První vyjádření Soukalové o noci v Alpách. S partnerem nebloudili, vše je jinak

Soukalová se ztratila v Alpách

Italské zpravodajské weby přinesly informace, že Gabriela Soukalová (32) a její partner Miloš Kadeřábek přežili noc v Alpách, když zabloudili v horách. Vše je ale trochu jinak, redakce Prima Ženy získala první vyjádření moderátorky.

O případu informoval italský web Milano Repubblica i další italské zpravodajské kanály. Gabriela Soukalová a její partner přežili noc ve výšce 2 400 metrů nad mořem.

Oba se měli ztratit při výletu na kolech. Je pravda, že šlo o dramatickou noc a nakonec Gábina opravdu skončila v péči záchranářů. Ale nešlo o to, že by v horách zabloudila a nemohla najít cestu na základnu.

„Podle našich informací je Gabriela v pořádku, teď nabírá síly a vstřebává vše, co má za sebou. Není to tak, že by se ztratila a nevěděla kudy kam. Cestu jí znemožnil utržený útes, kvůli kterému nemohla pokračovat v naplánované trase. Díky dobrému vybavení a skvělé fyzičce ale nakonec vše zvládla, je to prostě superžena,“ uvedla pro web Prima Ženy šéfredaktorka společenské rubriky CNN Prima News Zuzana Brzáková, která se s Gábinou Soukalovou jako první dokázala spojit. Zuzana Brzáková a Gábina Soukalová mimo jiné spolupracují při tvorbě magazínu Showtime.

„Dneska výstup do 2 800 metrů nad mořem jsme dali poměrně rychle, asi za hodinu a sedmatřicet minut. S hůlkama pěkně, v co nejlehčí možné výbavě. Vzala jsem si triko na převlečení, podprsenku a čelenku. A můj přítel má s sebou hrnky na čaj a dává si svůj šálek čaje. Ten umí žít,“ psala dobře naladěná Soukalová na Instagram pár hodin před tím, než kvůli utrženému útesu začalo drama.

Gábině Soukalové se nakonec mělo podařilo zavolat telefonem o pomoc. Měla naznačit, kde se nachází. Oznámit také měla, že se jí vybíjí baterie mobilního telefonu. Přivolaná horská služba a hasiči však zpočátku dvaatřicetiletou sportovkyni nemohli najít. Až ve čtvrtek pak podle italských médií někdo zaslechl křik na protějším svahu hory u jezera Livigno a zalarmoval záchranáře. Díky tomu se podařilo zúžit oblast pátrání. Záchranáři nakonec moderátorku našli a dopravili do bezpečí. Podle italských médií byl v akci i vrtulník.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.