Štvou vás lidi, kteří si ve frontě u pokladny chtějí povídat? V Nizozemsku to vyřešili

Někteří lidé jsou osamocení a nemají ve svém okolí kamarády či blízké, se kterými by si mohli popovídat. Často tak využívají jakékoliv příležitosti k alespoň krátkému hovoru, třeba i o počasí. Často se tak stává v obchodech, kde interakce zákazníka s pokladní ale zdržuje další zákazníky, kteří mohou spěchat. Jeden řetězec v Nizozemsku se rozhodl na tento problém vyzrát a oběma skupinám vyjít vstříc.

Nepochybně už jste alespoň jednou v životě stáli ve frontě déle, než jste chtěli, protože zákazník u pokladny nechtěl jen zaplatit a odejít, ale toužil si i trochu popovídat ať už s pokladní, tak třeba s dalším v řadě. Přesně pro tyto osamocené lidi se rozhodl řetězec Jumbo v Nizozemsku vybudovat speciální pokladny.

Pomalá pokladna je hitem

První pomalá pokladna určená lidem, kteří nikam nespěchají a chtěli by si v obchodě i trochu popovídat, byla otevřena v roce 2019. Majitelé řetězce tento krok učinili v naději, že tak uleví osamělým lidem. Byla to také zkouška toho, jak velký zájem o tyto pokladny bude. Ohlas byl natolik skvělý, že řetězec je v roce 2021 slíbil otevřít na dalších 200 pobočkách.

„Spousta lidí, obzvláště těch starších, se často cítí osaměle. Jako rodinný podnik a řetězec supermarketů jsme srdcem společnosti, proto chceme hrát roli ve snižování míry osamělosti. To děláme různými způsoby, včetně našich pomalých pokladen, a jsme rádi, že mnoho našich pokladních za ně s radostí usedne,“ řekla marketingová ředitelka Colette Cloosterman-van Eerd, jak ji cituje magazín Unilad.

Nadšení zaměstnanci

Pokladní se ve svých profesích často setkávají s lidmi, kteří téměř ani nepozdraví, nenavážou s nimi oční kontakt a v podstatě jen zaplatí a odejdou. Pozice pokladní na pomalé pokladně je perfektní pro ty, které se chtějí se zákazníky i trochu zasmát. „Mají skutečný zájem si s těmi lidmi popovídat. Jde o malé, ale cenné gesto,“ dodala Cloosterman-van Eerd.

Nové pokladny pomohou jak zákazníkům, kteří si chtějí povídat, tak těm, kteří o to zájem nemají a naopak doufají, že se z prodejny dostanou co nejdříve ven a budou moct odcestovat do práce či domů. Zatím se ale pro jejich zavedení bohužel rozhodl opravdu jen nizozemský řetězec.

Pozor! Je tu nový trik, jak ze seniorů vylákat peníze:

Sdílejte článek
Štítky stáří láska Nizozemsko obchod senioři solidarita Jumbo

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.