31. července 2016 04:20
Martina ČerňanskáNepečené oříškovo-ovocné košíčky
Tyto košíčky jsou něco na způsob cheesecaku. Ale má obzvlášť vychytaný korpus - kokos, datle, mandle, lískové oříšky s trochou citrónové šťávy tvoří úžasnou kombinaci.
Na 5 porcí budeme potřebovat:Korpus:250 g datlí150 g mandlí100 g lískových oříšků2 lžíce kokosového tuku2 lžíce citrónové šťávy
Náplň:1 mascarpone1 cottage1 lžíce moučkového cukru s naloženým vanilkovým luskem1 lžíce citrónudrobné ovoce (u nás maliny a mochyně, plus lístek máty)
Postup:V misce smícháme cottage, mascarpone, cukr a citrónovou šťávu a necháme odležet v lednici.
Pokud nevlastníte speciální mixér na raw přípravu, stejně jako my, tak nakrájíme oříšky, mandle a datle na menší kousky. Spolu s rozehřátým kokosovým tukem a citrónovou šťávou umixujeme v mixéru. Je lepší po dávkách. Umixovanou směs natlačíme do košíčků nebo misek a naplníme vychlazeným krémem. Ozdobíme ovocem a mátou a necháme vychladit v lednici.
Snědeno.cz
Blog snědeno.cz je plný skvělého jídla, tipů a receptů. A co o něm a o sobě řekla přímo autorka?
"Byla jsem vegetariánkou i makrobiotičkou, abych zjistila, že do pohody se projím pestrou stravou. Vaření je pro mě vášeň a zábava. I když mě baví vymýšlet a zkoušet nové recepty, mnohdy netradiční, čerpám také z pokladnice našich předků.
Moje kuchyně je jednoduchá a rychlá. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás bude Snědeno s chutí" :)