Celebrity

26. února 2024 14:00

Tomáš Durčák

Rozchod s Kubelkovou přivedl zdrceného Jágra do náruče ukrajinského šamana

Návrat Jaromíra Jágra do Pittsburghu na ceremoniál, kde jeho bývalý tým NHL navždy vyřadil číslo 68 a vyvěsil jeho dres na stadionu, otevřel některé dávno zapomenuté vzpomínky z jeho kariéry. Mimo jiné i více než roční spolupráci s prapodivným ukrajinským šamanem a hypnotizérem Albertem Ignatěnkem. Ten však údajně spolupracoval i s dalšími českými sportovci a celebritami.

Jaromír Jágr se nikdy netajil tím, že ho už od malička lákalo nadpřirozeno, vesmír a neviditelné síly, což je nepochybně i důvod jeho celoživotní silné křesťanské víry. Ani neochvějná víra v Boha a pravidelné modlení jej však během veleúspěšné hokejové kariéry neuchránily před několika „slabšími chvilkami“. Jedna taková přišla i na přelomu milénia.

Jágra zlomila rána osudu po Naganu

V roce 1998 byl Jaromír zdánlivě na absolutním hokejovém vrcholu. V NHL měl skvěle rozjetou kariéru, dvakrát už celou nejprestižnější hokejovou ligu vyhrál, sbíral individuální trofeje jako na běžícím pásu a hned začátkem roku se podílel na historickém úspěchu českého hokeje na Zimních olympijských hrách v Naganu.

Pak ale přišel prudký sešup, po dvou letech totiž náhle skončil jeho vztah a velká láska s moderátorkou Ivou Kubelkovou. Jágra rozchod poměrně dost sebral a v pouhých 26 letech, s olympijským zlatem na krku, začal dokonce veřejně naznačovat, že se v nároďáku necítí tak dobře jako za mořem v Pittsburghu a zvažuje úplný konec v reprezentaci.

Kdo je Albert Ignatěnko?

Temné myšlenky a osobní krize se bohužel staly vodou na mlýn jistému Albertu Ignatěnkovi. Ten se narodil v roce 1943 na Ukrajině a v minulosti se prezentoval třeba jako „viceprezident Všesvětové informační univerzity, prezident Českého oddělení Univerzity, České akademie informaciologie nebo viceprezident Mezinárodní společnosti Dům Evropy“. Zároveň má mít několik doktorátů a být profesorem.

Celým jménem Albert Venediktovič Ignatěnko dle Zpravodaje SISYFOS původně působil jako cirkusový iluzionista v Moskvě, kde diváky fascinoval svou „fenomenální pamětí“. Když se mu zde ale přestalo dařit, přesídlil právě do Česka. Zde svým charismatem a povídáním o energiích, hypnóze a pozitivním vlivu těchto technik na život člověka či sportovní výkony okouzlil hned několik velkých jmen.

Přímo na svém webu dnes pan Ignatěnko uvádí, že mimo jiné v roce 1995 spolupracoval s českým fotbalovým týmem Slavia Praha, kterému prý svými technikami asistoval během soutěžních utkání. Na stejné stránce jsou pak umístěny fotografie, na nichž je Ignatěnko vyfocen mimo jiné s Jaromírem Jágrem i jeho dalšími spoluhráči z Pittsburghu Penguins.

Jaromír si zpočátku vztah s telepatem pochvaloval

Co Jaromíra přivedlo k takto podivnému člověku? „Prožíval jsem hlubokou vnitřní krizi. Snažil jsem se přijít na to, co dělám špatně. Proč jsem ‚tam nahoře‘ upadl v nemilost. Byl jsem proto otevřen nejrůznějším podnětům,“ popsal své temné období po konci vztahu s Ivou Kubelkovou Jágr ve své knize Má léta v Pittsburghu. „Energie se dá posílat i na dálku. Možná si říkáte – další fantasmagorie. Ale opravdu jsme to tak dělali. Naladil si mě jako nějaký přijímač a působil na mě,“ napsal dál Jarda Jágr.

Již rok po Naganu tak zjevně nadšený Jágr v nesrovnatelně lepším rozmaru a bez splínu z rozpadlého vztahu novinářům tvrdil, že jeho spolupráce s ukrajinským šamanem má doslova zázračné výsledky. „Naučil jsem se přijímat určité energie, takže se už na ledě nemusím tolik fyzicky vydávat. Není ani zapotřebí trénovat jako dříve. Možná leccos na první pohled vypadá, že se jedná o čáry máry, ale realita je jiná. S panem Ignatěnkem spolupracuji asi rok a výsledky jsou evidentní,“ tvrdil v roce 1998 nadšený hokejista.

Jágr kvůli obavám o své podvědomí spolupráci ukončil

Jaromír byl z čerpání energie pod vedením Ignatěnka tak nadšený, že se do jeho učení pokusil dostat i své okolí včetně spoluhráčů z týmu. „Jarda řekl, ať se svlékneme do trenek, dáme pod zadek polštář a jdeme obejmout strom. Tak jsme se tam chytili a Jarda pak dal Washingtonu dva góly. Já ale nastydl a dostal zápal plic,“ popsal pro Blesk zážitek z tohoto období tehdejší Jágrův tajemník, řidič, a hlavně velký kamarád, Lubomír „Čužák“ Rys. Ten rovněž zavzpomínal třeba na to, jak jim Ignatěnko ukazoval na obloze nad zimním stadionem v Kladně, jak umí rozehnat mraky.

Albert Ignatěnko se na svém webu i sociálních sítích spoluprací s Jágrem dodnes chlubí:

MODULE PROGRAMS ONLINE UNIVERSITY, TRAINING SPORTS STARS: Objective: the mobilization of the reserve capacity of the...

Posted by Albert Ignatenko on Monday, April 12, 2021

Spolupráce prazvláštního ukrajinského zakladatele „kosmohumanistického učení“ a údajného odborníka v parapsychologii s Jágrem podle všeho trvala několik let, než hokejová legenda zjistila, že mu ve skutečnosti začíná škodit. Dle své zpovědi ve zmíněné knize dostal Jaromír strach, že skrz hypnotické stavy a energetické napojení na něj získává Ignatěnko kontrolu nad jeho myslí a může mu do ní vkládat i věci, které tam on sám nechce.

„Uváděl mě do polohypnotického stavu, ladil mi tělo a jeho frekvenci na určitý stupeň, tak aby mi mohl do hlavy vložit určitý program. A v tom je právě to úskalí! Nikdo nemá právo pracovat s vaším nevědomím a cokoliv vám vkládat do hlavy,“ popsal Jágr důvod, proč s Ignatěnkem nakonec spolupráci rozvázal. Podělil se i o své vlastní poučení do budoucna: „Pokud s vámi někdo pracuje, snažte se o to, aby se ten člověk nedostal mezi vás a určité síly. Pak by vás mohl snadno ovládat. Může vám pomoci, ale může vás i zničit!“

S Ignatěnkem údajně spolupracovali další slavní Češi

Pan Albert Ignatěnko rozhodně stojí za pozornost. Během svého působení na našem území poté, co opustil Rusko, se mu totiž údajně mělo podařit získat mezi své učence i další známá jména mimo Jaromíra Jágra a jeho okolí nebo hráčů fotbalové Slavie. Jak se lze dočíst na Aktuálně.cz, svými telepatickými schopnostmi a povídáním o energiích měl svého času zapůsobit třeba i na Helenu Vondráčkovou nebo Jiřího Krampola. A i oni podle všeho patřili mezi jeho „žáky“, stejně jako svého času Jágr.

Ten během svých hvězdných let v NHL měl kromě styků s tímto pochybným šarlatánem nějakou dobu problém i s hazardními hrami. Americký magazín Complex ho v roce 2011 dokonce zařadil mezi „10 největších gamblerů ve sportovní historii“. Rodák z Kladna měl dle amerických novinářů v roce 2003 různým kasinům fungujícím v USA dlužit v přepočtu miliony korun a v tom samém roce si na něj měl posvítit rovněž americký finanční úřad za to, že mu dlužil v přepočtu téměř 85 milionů korun na daních.

Jaromíru Jágrovi se v únoru v Pittsburghu dostalo velké cti:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.