Šaty princezny Diany jdou do aukce. Překrásný kousek má spojitost s královnou Camillou

Troje šaty po zesnulé princezně Dianě jdou do dražby. Očekává se, že se částky za ikonické modely v aukci vyšplhají do astronomických rozměrů. O které róby jde a jakou spojitost mají jedny z nich s královnou Camillou?

Princezna Diana patřila mezi módní ikony své doby. Ve společnosti se objevila vždy dokonale nastrojená, ale v osobním životě vypadala jako sympatická holka od vedle, se kterou se ztotožňovaly ženy po celém světě. Právě její přirozenost z ní dělala jedinečnou a všemi milovanou.

Mohlo by vás zajímat: Princezna Diana měla hrát ve filmu. Scénář nikdy neviděla, přišel pár hodin před smrtí

Po zesnulé princezně už se v minulosti dražilo několik šatů. Tentokrát se jedná o tři modely, které by se podle všeho v aukci mohly vyšplhat až na neuvěřitelných 700 tisíc dolarů, což je v přepočtu přes 15 milionů korun.

Spojitost s královnou Camillou

První šaty šarlatové barvy jsou od londýnského módního návrháře Bruce Oldfielda. Ty princezna Diana oblékla při několika příležitostech. V roce 1989 je na sobě měla dvakrát a posléze je vynesla ještě 18. listopadu 1991 na světovou premiéru Žhavé výstřely v Londýně.

Další model je také z dílny tohoto návrháře. A právě Oldfield měl na svědomí i korunovační outfit pro královnu Camillu. S Dianou se poprvé setkal týden po její svatbě. Princezna se od té doby stala jeho pravidelnou klientkou a modely oblékala na nejrůznější příležitosti od těch denních až po večerní gala.

Podle Daily Mail se očekává, že tyto šaty vyjdou v aukci v ceně od 200 tisíc dolarů až do 400 tisíc dolarů. Další šaty jsou nefritové na ramínka od britské návrhářky Catherine Walker, které si princezna oblékla na slavnostní večeři 26. října roku 1991 v kanadském Torontu.

Čtěte také: Smrt princezny Diany: Rozvod s Charlesem a ztráta titulu pro ni měly fatální následky

Dražit se budou i další modely

Dražba s názvem Legends: Hollywood & Royal bude probíhat tři dny, a to od 6. do 8. září v Beverly Hills a živý přenos bude také online. V aukci bude podle magazínu People více než 1 400 předmětů, včetně kousků, které patřily například Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor nebo Judy Garland.

Princezna Diana na veřejnosti vždy zářila:

Sdílejte článek
Štítky aukce Princezna Diana dražba móda šaty Bruce Oldfield

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.