Celebrity

11. října 2023 12:04

Tomáš Durčák

Stašová, Bohdalová i manželka Monika. Trávníček skončil v obležení svých osudových žen

Pavel Trávníček samozřejmě v žádném případě nemohl chybět při oslavách 50. výročí premiéry kultovní pohádky Tři oříšky pro Popelku. Ocitl se zde však ve společnosti hned dvou svých manželek – té bývalé i současné – a zároveň neunikl ani své bývalé tchyni Jiřině Bohdalové. Jak se s takovou přesilou popral?

Vzácná společnost žen, jež sehrály v Trávničkově životě významnou roli, se sešla na letošním Dětském filmovém a televizním festivalu Oty Hofmana. Ten si připomínal 55. ročník a zároveň zde slavila půl století pohádka Tři oříšky pro Popelku. No a aby toho nebylo málo, Jiřina Bohdalová v doprovodu dcery Simony Stašové na festivalu letos převzala festivalovou cenu Zlatá buřinka Oty Hofmana za zvláštní přínos v oblasti dětského filmu.

Takže se na jednom místě sešel Pavel Trávníček se svou nynější manželkou Monikou, bývalou manželkou Simonou Stašovou a její maminkou Jiřinou Bohdalovou. Jak ale naznačují snímky z celé sešlosti, vše proběhlo ve velmi uvolněné a usměvavé náladě. Nešlo ostatně o to řešit vztahové záležitosti, ale především vzdát hold nejen Jiřině Bohdalové, ale také legendární pohádce Jiřího Vorlíčka.

„Ta pohádka je čistá. V roce 1973 totiž neexistovaly žádné technické vychytávky, museli jsme to zkrátka jaksi fyzicky absolvovat. A jak říkám ve své chystané autobiografii, všechno je pomíjivé, jen Popelka je věčná,“ okomentoval s úsměvem svou nejznámější princovskou roli Trávníček. Zmínil při tom svou knihu pamětí, v níž se mimo jiné chystá popsat i svůj vztah s Libuší Šafránkovou.

Jeho pohádková princezna je známá tím, že se od určité doby od Popelky snažila distancovat a odmítala o ní dokonce i mluvit. „Libuška se ničeho, co je spojeno s pohádkou, nezúčastňuje. Ani když jsme s různými televizemi a novinami dělali o ní reportáže, nikdy u toho nebyla,“ přiznal ještě před smrtí Šafránkové Trávníček. Ale zpět ke zmíněné akci.

Místo Libuše Šafránkové na festivalu zastoupila první Popelka u nás Eva Hrušková, které dělal doprovod manžel Jan Přeučil. V zákulisí následně prokázala i svou zdravotnickou zdatnost, když poskytla první pomoc režisérovi Tomáši Magnuskovi. „Poprvé v životě jsem se při natáčení zranil. Režisér Schmidt po mně jenom chtěl, abych zalezl pod stůl, pak se lekl a utekl. Výsledek vidíte, nemůžu chodit. Jsem prostě šikulín,“ přiznal původ zranění Magnusek, kterému zraněný kotník následně převazovala právě Hrušková.

Pavel Trávníček měl s Libuší Šafránkovou velmi specifický vztah. Detailně jej chce popsat ve své chystané autobiografii. Na herečku zavzpomínal i po její smrti v roce 2021:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.