Celebrity

20. ledna 2023 08:00

David Laštovka

Strach o život herečky Zdeny Hadrbolcové. Přátelé ji našli doma ochrnutou, je to vážné

7 pádů Honzy Dědka (1): Jaroslava Obermaierová

Herečka Zdena Hadrbolcová, která loni v létě oslavila 85. narozeniny skončila v nemocnici. Nebýt jejích přátel, kteří ji náhodou přišli navštívit, už tu možná nemusela být. Šlo o minuty.

Donedávna Zdena Hadrbolcová hýřila až neskutečnou vitalitou. Byla neustále v pohybu, chodila plavat, na dlouhé procházky. Měla své tradiční rituály, které jí pomáhali udržovat se v dobré kondici. Vypadalo to, že stárnutí se jí vyhýbá obloukem. „Mám krásné bydlení v půdním bytě, kam chodím pěšky. U nás v domě je taková malá vinárnička a když jdu domů, tak se tam stavím, dám si jednu whisky a jdu domů. A to je to tajemství, whisky a schody,“ líčila herečka před dvěma lety v rozhovoru pro Český rozhlas.

Podle webu Extra.cz ji však zdraví před vánočními svátky zradilo a byla převezena do nemocnice na oddělení neurologie, kde se léčí například pacienti s mozkovou příhodou. „Dostala mrtvici. Návštěva ji našla částečně ochrnutou a s očima v sloup. V podstatě ji zachránili. Hned jí volali rychlou. Má řadu problémů, které se vzájemně ovlivňují a se kterými se u pacientů v tak vysokém věku dá jen těžko něco udělat,“ citoval web svůj zdroj.

Obermaierová: Už dlouho na tom nebyla dobře

Informaci, že Zdena Hadrbolcová skončila v péči lékařů, potvrdila i její kolegyně, herečka Jaroslava Obermaierová. „Slyšela jsem, že ji odvezli do nemocnice. Už dlouho na tom není dobře, v tom věku to je jasné. Vím, že ji bolela kyčel a měla toho víc. Zkrátka nemoci stáří,“ povzdechla si Obermaierová, která před časem přemýšlela o sebevraždě kvůli drahým energiím.

Hadrbolcová žije sama. Na lásku nikdy štěstí neměla. Vdaná byla pouze jednou, když si v mládí vzala svou studentskou lásku. Manželství nemělo dlouhého trvání a brzy se rozpadlo. „Byla jsem vdaná jen kratičce, v podstatě z romantismu, a celým způsobem života jsem zůstala slečna. Ve svatební ráno jsem plakala, ale maminka řekla, že když už to stálo tolik peněz, že jsem si to měla rozmyslet dříve,“ svěřila se časopisu Sedmička herečka.

Proč se rozhodla nemít děti?

Druhou lásku poznala až v pozdějším věku, když se zamilovala do dokumentaristy a kameramana Jiřího Průchy, měli spokojený vztah. Jiří však bohužel zemřel. Zatímco jako herečka mnohokrát představovala milující, oddané matky, v soukromém životě o tuto možnost byla ochuzena.

Rozhodla se tak ale dobrovolně. „Byla to moje volba. Nikdy jsem si neuměla představit, že bych měla svoje vlastní. Netoužila jsem po nich, což ale neznamená, že bych je neměla ráda. Naopak k nim chovám něžné city. Chtěla jsem mít život bez jakýchkoli závazků. Mnohokrát jsem přemýšlela, jak by se mi život změnil, kdybych děti měla a ony se třeba nepovedly... Je to celoživotní úvazek a někdy, jak vidím kolem sebe, je to nejen radost, ale občas je to i velmi těžké,“ přiblížila Zdena Hadrbolcová.

Svět filmů a seriálů má i pozitivní zprávy, do seriálu ZOO se vrací Eva Burešová:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.