Celebrity

27. července 2024 11:35

Tomáš Durčák

Stropnický vyměnil byt v Praze za čtyři rozpadlé domy. S Krejčíkem ho stále pojí zámek

Matěj Stropnický promluvil o zámku

Novinář Matěj Stropnický si k zámku v Osečanech na Sedlčansku pořídil čtyři další „rozpadlé“ domy. Použil na ně mimo jiné finance z prodeje pražského bytu. Zámek, jenž spoluvlastní s expartnerem, hercem Danielem Krejčíkem, nyní provozuje jako kastelán na plný úvazek a oba čeká léto plné práce i různých akcí.

Komplikované řešení společného majetku po loňském rozchodu Matěj Stropnický i Daniel Krejčík, který hraje mimo jiné v seriálu Vytoč mého agenta, očividně nakonec zvládli. Zámek, který v Osečanech v roce 2018 společně koupili za 12 milionů korun, si nakonec nadále nechali ve společném vlastnictví. Jiné řešení totiž vzhledem k jeho vysoké hodnotě ani najít nedokázali.

„Došli jsme k tomu, že buď musí jeden toho druhého vyplatit, nebo to musíme prodat. A také jsme došli k tomu, že nemáme na to, aby jeden druhého vyplatil, a vlastně to prodat nechceme. Takže je to dál v módu, že to máme napůl,“ popsal Stropnický v rozhovoru pro Prima Living. Dodal také, že zámek pro něj je jako dítě a ani navzdory rozchodu se jej určitě nechce zbavit. Takže se s expartnerem dohodli na „střídavé péči“.

„My jsme si adoptovali zámek a teď přes léto ho máme ve střídavé péči, protože i Dan se bude nyní podílet. Zámek je prostě na furt, ale taky nám to vrací, není to živé dítě, ale je to forma dítěte,“ popsal Stropnický, který nicméně mimo zmíněnou historickou stavbu od jara vlastní ještě další čtyři domy v jeho blízkosti, kde nově provozuje ubytování.

Mohlo by vás zajímat: Janek Ledecký je s manželkou od studií. Děti neposlali do školy a učili je doma

„Chtěl jsem sjednotit ten areál, tak jsem se nakonec rozhodl, že prodám pražský byt. Za to jsem si koupil čtyři polorozpadlé baráky na venkově, je to super investice, doporučuji,“ popsal se smíchem novinář, který si tak k zámku dokoupil i jeho dřívější hospodářskou část, jež figurovala od roku 1930 odděleně. Zde nyní provozuje pension nejen pro návštěvníky zámku, ale třeba i kolemjdoucí cestovatele.

Mimo to spolu navzdory zmíněnému rozchodu Stropnický a Krejčík i na letošní léto plánují na zámku uspořádat divadelní festival, kde si spolu oba zahrají. „Letos se divadelní festival koná poslední tři srpnové víkendy. Něco hrajeme s Danem, něco hraje Dan sám. Spolu máme skvělou hru, která se jmenuje Kalifornská mlha. Diváci se v ní dozví plno zajímavých věcí o pravosti či nepravosti umění,“ láká Stropnický potenciální diváky a přidává další lákadla, proč do Osečan vyrazit.

„První věc, kterou začínáme, se jmenuje Sylvie, tam hraje moje sestra v roli psa, to si myslím, že bude docela legrace. A pak 31. srpna u nás bude Jaromír Hanzlík se svojí talk show. Podrobnosti lidé najdou na stránkách zamekbude.cz. Já určitě všechny zvu, tím, že se lidé přijedou podívat na divadlo, pomohou nám také zámek dále opravovat,“ vysvětlil Matěj, kam příjmy z akcí plynou.

A i když je dle svých slov na komentované prohlídky zámku aktuálně již sám, i zde nechybí letos novinky. „Od příštího týdne startujeme samostatný prohlídkový okruh, který je věnovaný Müllerově mapě Čech. To je neuvěřitelné dílo, je to největší mapa Čech, kterou vytvořil sám jeden člověk pro Karla VI. Mapy vyšlo jen 1500 kusů a díky mecenášce máme nyní jeden kus v Osečanech,“ popsal nynější kastelán zámku, kde se v září odehraje dokonce i svatba. Další detaily o zámku, jeho okolí i životě na něm, se dozvíte v rozhovoru s Matějem Stropnickým v úvodu článku.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.