Celebrity

13. září 2023 06:00

Anna Tejklová

Svatební Módní alarm: Inspirace slavnými nevěstami i tipy, jakým postavám co sluší

Ve druhém dílu svatebního Módního alarmu se zaměříme na nevěsty. Jaké střihy a módní prvky se hodí pro jaké typy postav a jak je zkombinovat i s účesem? Podíváme se na názorné ukázky i na slavných ženách. Svatební Módní alarm pro vás připravila módní návrhářka Anna Tejklová.

Pokud vám unikl první díl svatebního Módního alarmu, tak ho najdete zde.

Alena Šeredová v krásném svatebním stylu à la italský venkov

Modelka Alena Šeredová zvolila pro svou druhou italskou svatbu romantické květované šaty, které jí stylově velmi sedí a hodí se k nim i rozevlátý účes s velkými vlnami. Tento styl na způsob „italský venkov“ s volánky, tylem a květinami velmi omlazuje, je dívčí a nevinný, přitom svůdný. Bude slušet „šťavnatým“ krásným ženám, které mají hezké křivky, tedy podobným typům, jako je Alena.

Tento styl obvykle sluší i silnějším a velkým ženám, protože je zjemní. U malých, drobných a méně výrazných žen hrozí, že je tento styling spíše přebije a utopí.

Taťána Makarenko v minimalistickém svatebním stylu

Modelka Taťána Makarenko zvolila na svou svatbu minimalismus, šaty v tomto duchu dobře zdůraznily její hezkou postavu. Spadlá ramena jsou elegantní a dělají pěkný dekolt. Tento typ šatů bude slušet především štíhlým a vysokým ženám, a to i těm, které mají rovnou, až chlapeckou postavu. K odhaleným ramenům vypadají dobře vlasy rozpuštěné i vyčesané, takže zde nemůžete udělat chybu.

Karolína Kopíncová v elegantním a třpytivém minimalismu

Také Modelka Karolína Kopíncová zvolila jednoduchý střih šatů, které zdůraznily její postavu. Třpytivá látka svatebních šatů spolu s dozadu sčesanými vlasy, výraznými šperky a dlouhým závojem dělá luxusní dojem a celkový styling se zde opravdu velmi povedl. Pro vysoké štíhlé ženy skvělá svatební inspirace.

Jennifer Lopez ve svatebních šatech pro výrazné křivky

Na své poslední svatbě Jennifer Lopez vystřídala několik šatů. Tyto jsou typově „mořská panna“. Obepínají postavu a postupně se rozšiřují. Sluší ženám s postavou přesýpacích hodin či „hruškám“.

Pro velmi výrazné „hrušky“, které mají malá a drobná ramena, je vždy dobré je opticky rozšířit, vyváží se tak velikost výrazných boků a opticky se zúží pas. Jennifer zde udělala tento trik pomocí nabírané závojové kapuce, což vypadá skvěle a originálně.

Čeho se raději vyvarovat:

Rovné střihy korzetu nedělají hezká prsa ani ramena

Rovné typy korzetů málokdy udělají hezký dekolt. Nejlépe vypadají ty tvarované do „srdíčka“. Rovný střih totiž malá prsa ještě více opticky zploští a velká zase přepůlí, takže z boku se neudělá hezký tvar.

Další škody pak napáchá na ramenou, které svou rovnou linií opticky zmohutňuje a rozšiřuje. Oškubaný účes ani snad netřeba komentovat, pokud na drdol nejsou vlasy, volíme příčesek či zvolíme raději jiný účes.

Neestetické střihy s aplikacemi à la ohořelý kapesník

Na tomto svatebním stylingu je špatně úplně vše, ale věřím, že málokdo soudný by si ke svatebkám vzal černý gotický náhrdelník. Střih a styl těchto šatů je ale v českých půjčovnách stále ještě běžný a nedělá dobrotu, postrádá jakoukoliv eleganci a styl.

Zmuchlaná aplikace ve spodní části šatů vypadá jako náhodně přilepený odpadek či ohořelý kapesník.

Příliš různorodých ozdob tvoří chaos a neupravený vzhled

Zde je ukázka nevkusné překombinovanosti. Šaty jsou velmi výrazné, mají množství asymetrických volánů, tylu, vlnek a ještě velkou saténovou mašli. Hodil by se k nim strohý a hladký výčes. Z hlavy ale trčí hnědá zřejmě květina, která ale připomíná spíše šišku.

Rozpuštěné vlasy a ofina tvoří další vizuální chaos. Dohromady působí celek neupraveně. Podobných kombinací je tedy dobré se vyvarovat.

Co vypadá dobře téměř vždycky:

Krajka. Mimořádně ženský, slavnostní a klasický prvek svatebních šatů

Krajka v kombinaci s tylem vám pomůže udělat krásný dekolt či i jinou část postavy. Obzvláště žádané a hezké jsou krajkové aplikace vyšívané perličkami či kamínky. S krajkou na svatebních šatech chybu nikdy neuděláte.

Šněrování vepředu či vzadu

Šněrování je také velmi klasický a mimořádně přitažlivý prvek dámské svatební módy, který pomůže vytvarovat postavu do žádoucího ideálního tvaru přesýpacích hodin.

Ať už volíme šněrovačku na zádech, či vepředu, mějme ale na paměti, že pokud plánujeme velké stažení, je potřeba na to trochu trénovat, jinak vám bude opravdu hodně špatně (zde si dovoluji předat osobní zkušenost s korzety). Šněrování ale může být jen ozdobný prvek bez nutnosti dušení.

Květiny ve vlasech

Květiny ve vlasech sladěné se svatební kyticí jsou krásné, tradiční a romantické. Většina svatebních stylistek a kadeřnic umí s květy pracovat a tvořit s nimi krásné účesy. Elegantní je i kombinace se závojem, který je zapracován do drdolu, jako to vidíme na fotce.

Kdo je Anna Tejklová:

Sdílejte článek
Štítky styl svatba květiny účes nevěsta Alena Šeredová Karolína Kopíncová svatební šaty oděv Taťána Makarenko Jennifer Lopezová Anna Tejklová Módní alarm

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.