Celebrity

10. září 2022 13:30

Tomáš Durčák

Syn Leoše Mareše Jakub boduje v netradičním sportu. Tátovu slávu vůbec neřeší

Kauza kolem Leoše Mareše

Starší ze dvou synů Leoše Mareše Jakub (16) se sice zatím v moderování či v hudbě příliš nepotatil, ale velké ambice a chuť dosahovat úspěchů mu rozhodně také nechybí. Jen se zatím na rozdíl od svého táty angažuje ve světě sportu, konkrétně ve vodním lyžování.

Fotbal ho neoslovil, ale máma jej přivedla k vodním lyžím

K vodním lyžím ho přivedla jeho maminka Monika Marešová (41), která se sama tomuto sportu dlouhodobě věnuje. A právě skrz ni se Jakub k vodnímu lyžování  poprvé dostal. „Tenhle sport jsem poznal díky mamce. Ale lyžovat jsem začal až díky skvělé partě, kterou tam máme, a poznal jsem je díky závodům, na kterých mamka závodila,“ řekl v rozhovoru pro Extra.cz Mareš mladší.

Svou sportovní dráhu zahájil fotbalem, ale nakonec se rozhodl pro změnu a před dvěma lety se z trávníku přesunul na vodu. „Nebude to vůbec snadné s konkurencí, která je u nás v České republice a v zahraničí. Vzhledem k tomu, že se s tímto sportem začíná třeba v šesti letech a já začal až ve 14,“ uvědomuje si svou hlavní nevýhodu Jakub.

Úspěch na MČR a další velké ambice

Zatím to však vypadá, že mu pozdější začátek na vodních lyžích žádný zásadní handicap nepřinesl, aspoň v domácí konkurenci. Na letošním mistrovství republiky ve vodním lyžování, které se konalo na začátku zaří, totiž obsadil solidní druhé místo. A nyní pomýšlí na účast na mistrovství Evropy do 21 let.

„Jsem neskutečně hrdá, pyšná a dojatá. Je to nejvíc. On je bojovník. Makali jsme hodně, a ta dřina se prostě vyplácí,“ pochlubila se pro Extra.cz i na svém Instagramu synovým úspěchem pyšná matka Monika. Ta navíc poznamenala, že kdyby letos nedošlo ke spojení dvou kategorií a změně pravidel bodování, byl by její syn mistrem.

Leoš syna ve sportu podporuje. Tátovu slávu Jakub neřeší

Jakub strávil tréninkem téměř celé letošní léto jen „s dvoutýdenní pauzou na regeneraci a odreagování v zahraničí s taťkou.“ Mimo svou sportovní vášeň nyní začal 3. ročník střední školy, takže musí kromě sportu pomýšlet i na to, že jej příští rok čeká maturita a rozhodování, kam případně ve studijní cestě pokračovat.

Na samotné mistrovství však Leoš Mareš syna podpořit nedorazil, byl totiž se svým druhým synem za oceánem. „Bohužel tam taťka být nemohl, protože byl s bráchou v Americe. Ale jinak se na závodech podívat byl, vysvětlil Jakub s tím, že status velké celebrity, který jeho otec v tuzemsku má, ho příliš nezajímá. „Nijak to neřeším,“ odvětil stroze.

Sdílejte článek
Štítky Instagram úspěch sport Leoš Mareš Jakub Mareš Monika Marešová mistrovství České republiky vodní lyže

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.