Celebrity

12. března 2023 07:30

Eliška Reiglová

Synové nového prezidenta se chtějí angažovat. Když to půjde, rádi pomůžeme, shodují se

Čtvrteční inaugurace Petra Pavla (61) přinesla České republice nejen novou první dámu, ale také „první syny“. Jan Pavel a Petr Pavel mladší už při výhře svého otce ve volbách neskrývali emoce a měli radost, byť přiznali, že zpracovat jeho vítězství jim bude trvat. Zároveň jsou nyní připraveni se zapojovat, ačkoliv jejich role prezidentských synů není oficiální.

Spolu s prezidentem Petrem Pavlem přichází na Hrad také jeho manželka Eva Pavlová, která bude plnit roli první dámy. České právo tento pojem nicméně nezná a je tak pouze na ní, jakým způsobem se k ní postaví a čemu přesně se bude věnovat.

První synové

Ze synů nového prezidenta se stali v podstatě první synové, nejde ale o oficiální roli či její ustálený název. Oba však ukázali, že jsou lidmi na správném místě, když se nebáli projevit své emoce po otcově vítězství ve druhém kole voleb, v němž porazil Andreje Babiše.

„Ještě chvíli to potrvá. Co nám tak říkali, mohlo by to trvat dva týdny. Já očekával týden,“ řekl Petr pro CNN Prima News v rozhovoru, na který se můžete podívat ZDE. Podobná slova volil i jeho bratr Jan s tím, že vyjádřit pocity z takové události je složité.

„Pro mě je to podobné. Také jsem nevěděl, jak zpracovávat emoce. Když jsem ale slyšel a viděl, jak otec přišel na pódium a bylo oznámeno, že je prezidentem, najednou emoce přišly. Ještě to chvíli potrvá zpracovat. Je to nepopsatelné,“ řekl Jan Pavel.

Pomoc otci

Už v období prezidentské kampaně, která byla místy silně vyhrocená, byli Petr s Janem svému otci nesmírnou oporou a doprovázeli ho také na některé z akcí. V tomto duchu hodlají pokračovat i nyní po inauguraci, při níž se Petr Pavel oficiálně stal hlavou státu.

„Když táta bude potřebovat pomoc, tak rád pomůžu,“ řekl skromně Petr. „Pokud by byla jakákoliv událost či možnost, kde budu moci pomoci či se nějak angažovat, tak bych rád udělal, co bude v mých silách,“ přitakal Jan.

Právě Janova manželka Lada byla při prezidentské kampani také nápomocná. Společně s manželem sbírala podpisy a později se zapojovala jako maskérka, kdy se starala o to, aby její tchán na akcích a před kamerami vypadal co nejlépe.

Eva Pavlová v otevřeném rozhovoru pro Showtime:

Sdílejte článek
Štítky emoce prezident Petr Pavel Jan Pavel Eva Pavlová Petr Pavel mladší

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.