Celebrity

18. září 2022 05:30

David Laštovka

Josef Vinklář se ve stáří zamiloval do vdané ženy. Chtěl za ní odjet do Kanady

Herec Josef Vinklář (†76), od jehož smrti uplynulo 15 let, prožil pozdní nešťastnou lásku. V důchodovém věku se zamiloval do vdané české lékařky žijící v Kanadě, kterou si chtěl vzít za ženu. Byl dokonce ochoten odejít z divadla a odstěhovat se za ní do zámoří.

První manželkou Josefa Vinkláře byla o čtyři roky starší herečka Jana Dítětová (†65), kterou nejvíce proslavila role babičky Petra Máchala v pohádce S čerty nejsou žerty. Seznámili se během angažmá v Realistickém divadle a měli spolu syna Jakuba, dnes uznávaného výtvarníka a malíře. Manželství vydrželo tři roky.

Připomeňte si zajímavosti z natáčení pohádky S čerty nejsou žerty:

Traduje se, že jednoho dne Vinklář z jejich bytu odešel v bačkorách a už se nikdy nevrátil. Už kvůli svému potomkovi však spolu vycházeli v dobrém. Dále dokonce působili ve stejném divadle. „Jana byla mimořádná herečka a skvělý člověk. Hodně mi v životě pomohla,“ vzpomínal herec ve své autobiografické knize.

Nenapravitelný sukničkář

Jeho velkou láskou byla také o pět let mladší herečka a spisovatelka Ivanka Devátá (86), s níž měl syna Adama. Tu si dokonce vzal dvakrát, jejich vztah ale pokaždé skončil rozvodem. Důvodem byly především Vinklářovy časté nevěry.

„Já jsem byla pravdomluvná, zato on lhal, jak dýchal. Člověk mu nemohl věřit, ani že prší. On lhal, i když nemusel. Furt jiskřil, to bylo bezvadné. Jenže pak se ukázalo, že chodí moc často jiskřit jinam – a to mě nebavilo. Nesledovala jsem ho, nebyla jsem žárlivá. Nemohla jsem být žárlivá, protože bych se z toho zbláznila. Ani jsem nevěděla, že je mi tak často nevěrný,“ prozradila o jejich soužití Ivanka Devátá v pořadu Tenký led Dany Morávkové.

Zamiloval se do vdané ženy

Bezhlavě zamilovat se nezapomenutelný český herec dokázal i jako senior. Jeho srdce si získala česká lékařka žijící v Kanadě. Josef jejich vztah bral velmi vážně, dokonce chtěl skončit s herectvím a odstěhovat se za ní. Tak moc s ní toužil být. Jenže přišlo smutné zklamání. Ona byla vdaná a nakonec mu oznámila, že se kvůli němu rozvádět nebude. Tím jejich láska skončila a pro Vinkláře to byl moment, kdy si řekl, že s ženami nadobro končí.

Zemřel ve věku 76 let. Příčinou byla rakovina plic, se kterou bojoval velmi statečně. Že je vážně nemocný, před okolím tajil. Když umíral, byl obklopen svými nejbližšími. Herecký um Josefa Vinkláře si můžete připomenout díky nesmrtelné detektivní komedii Pumpaři od Zlaté podkovy, kterou ve čtvrtek 22. září ve 20:00 vysílá Prima MAX, v sobotu 24. září ve 14:30 a v neděli 25. září ve 22:15 pak TV Prima.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.