Celebrity

1. listopadu 2022 10:30

David Laštovka

Tajemství Marty Kubišové: Přišla o dítě, druhý manžel ji podváděl a ponižoval

Zpěvačka Marta Kubišová, která slaví 80. narozeniny, měla na muže celý život smůlu. Vdávala se dvakrát, manželství však pokaždé skončilo rozvodem. Ani jednou to nebyla její vina a vytrpěla si své.

Marta Kubišová přiznává, že v mládí žila tak trochu jako jeptiška. A když někdy někomu spadla do náručí, byl to většinou omyl. „Když mě nějaký mužský dvakrát třikrát vyvedl na večeři, měla jsem jako správná maloměšťačka pocit takové závaznosti, že už s tím chlapem musím zůstat,“ svěřila se v rozhovoru pro MF DNES. To byl případ i jejího prvního manžela, režiséra Jana Němce (†79), za kterého se provdala v roce 1969. „Rok jsme spolu chodili a tři roky jsme byli svoji. Jenže je těžké žít s géniem,“ uvedla Marta a začala rozvádět důvody rozpadu manželství.

Marta Kubišová letos nafotila kalendář:

V osmém měsíci potratila

„Na něm se tehdy absolutně nejvíce podepsal režim. Když jsme se brali, Honza už věděl, že si tady nenatočí jako režisér ani metr. Nepodařilo se mu ani psát pod cizím jménem. Já už taky byla bez práce a maminka to korunovala tím, že mi sehnala přes nějakého známého lepení sáčků na hračky. A takovou degradaci při pohledu na mě, jak stojím na Slapech u stolu a lepím sáčky, Honza už nemohl vydýchat. Chtěl, abychom odešli ven, ale já ho chlácholila, že jsou tu soudruzi na dva roky, pak se omluví, otočí laufy a pojedou zase zpátky. Spletla jsem se,“ přiblížila zpěvačka.

Rok po svatbě spolu čekali miminko, Marta ale pod tíhou všech událostí v osmém měsíci potratila. To se podepsalo i na jejich manželství. „Vrátila jsem se z nemocnice a dokázala myslet už jen na to, že nemám dítě a žádnou budoucnost před sebou. Náš vztah mlel z posledního. On to těžko nesl, já netušila, jak se to mohlo stát a mezi námi se rozhostilo neštěstí,“ zavzpomínala Marta. Dva roky po rozvodu byl Němec přinucen odejít do exilu.

Vyhrožoval jí, že ji připraví o dceru

Jejím druhým manželem byl režisér Jan Moravec (80), kterého si vzala v roce 1974 a má s ním dceru Kateřinu. Manželství vydrželo sedm let. Jak zpěvačka napsala ve svých pamětech, Moravec měl celou dobu milenky. „Byl velmi vtipný a říkal mi třeba: Jestli v bytě někde narazíš na podprsenku, která není tvoje, zachovej klid, to jsme zkoušeli jen záběr,“ popsala Kubišová.

Za společným soužitím zůstala hořká pachuť. Režisér Moravec si pořídil nemanželské dítě, dceru Markétu. „S Káťou jsem byla na chalupě na Vysočině, Moravec tehdy zůstal v našem pražském bytě. No a když jí byl zhruba rok, zazvonil telefon a v něm se ozvalo: Gratulujeme k další dceři. Tak jsem na Moravce vystartovala. A on, že mu tu skriptu z Barrandova dali do postele estébáci už těhotnou. To jsem už ale jako vtip vážně nebrala. Požádala jsem o rozvod a nastalo kruté období. Moravec začal vyhrožovat, že jestli tu žádost nestáhnu, připraví mě o naši Káťu. Naštěstí měl soud jeho paternitu a ukázalo se, že Markéta je jeho. Rozvedli nás,“ prozradila zpěvačka, která k Moravcově nemanželské dceři žádnou zášť necítí. „Je to oční doktorka, má rodinu a je fajn,“ uvedla.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.