Celebrity

6. května 2023 10:05

David Laštovka

Tajemství smrti baviče Josefa Mladého. Rakovinu léčil po svém, snažil se ji vyhladovět

Od smrti baviče Josefa Mladého, který vystupoval ve dvojici s Josefem Aloisem Náhlovským, právě uplynulo pět let. Osudnou se mu stala rakovina, se kterou až do poslední chvíle bojoval velmi statečně. Nikdy se nevzdal a věřil, že všechno dobře dopadne.

Josef Mladý kolem sebe celý život rozdával smích, pohodu a dobrou náladu. Nejenže byl znamenitým bavičem, ale také podnikatelem a dokonce vynálezcem. Ve volném čase rád létal, měl totiž pilotní zkoušky na vrtulník a malá letadla. Velmi si zakládal na své rodině. Manželce Hance, kterou si bral v dubnu roku 1988 a dceři Kateřině. Miloval život, který si maximálně užíval. „Mně se odsud jednou nebude chtít. Mě to tu strašně baví,“ svěřoval se Josef Mladý během života redaktorovi webu Prima Ženy.

Mohlo by vás zajímat: Herec Josef Dvořák o boji s rakovinou: Jako když vám někdo nacpe kudlu do žaludku

Únavu přičítal ke stáří

Přestože ho na sklonku života začaly sužovat zdravotní problémy, zachovával si pozitivní mysl. Vše začalo tím, když mu lékaři diagnostikovali cukrovku. „Bude to znít možná trochu nevěřícně, ale já byl rád. Rok jsem měl neustále žízeň a byl jsem tak unavený, že jsem nemohl pořádně fungovat. I po obědě jsem si musel dávat šlofíka. Přičítal jsem to ke stáří a pomalu se smiřoval s tím, že lepší už to asi nebude. Když se pak ukázalo, že mám cukrovku, bylo to vlastně příjemné zjištění,“ popisoval Josef.

Cukrovku bral jako vztyčený prst

Zároveň ovšem přiznal, že ho nemoc donutila přehodnotit způsob života. I tak se ale snažil najít především to dobré. „Byla mi diagnostikována velmi silná cukrovka, byl jsem v IKEMu. Musel jsem zbrzdit a začít vnímat svět okolo sebe. Ale ta nemoc není žádná tragédie, nevyřadí vás ze společnosti. Zákeřná je pouze v tom případě, když na ni kašlete. Upravil jsem stravu, začal se víc hýbat a všechno je v pořádku. Ta nemoc je takový vztyčený prst. Párkrát za týden se změřím, a když zjistím, že mám hodně cukru, tak jdu něco dělat. Musím říct, že mě to paradoxně naopak nakoplo,“ uvedl tehdy bavič redaktorovi webu Prima Ženy.

Humor neztrácel do poslední chvíle

K cukrovce se bohužel nakonec přidala zákeřná rakovina. Tu se rozhodl léčit tím, že ji takzvaně vyhladoví. Začal držet drastickou dietu, která spočívala v pití různých ovocných a zeleninových džusů. O tom, čím si prochází, neřekl ani svým nejbližším kamarádům. Těm s úsměvem popisoval, jak se mu krásně daří hubnout, předváděl, jak mu padají kalhoty a visí na něm triko. Svůj pověstný humor neztrácel do poslední chvíle. Josef Mladý zemřel 6. května roku 2018 ve věku 63 let.

Komik a parťák Mladého, Josef Alois Náhlovský, zemřel 7. dubna 2022. Takhle bydlel (video z roku 2019):

Sdílejte článek
Štítky nemoc smrt rodina rakovina manželství cukroví dcera bavič Institut klinické a experimentální medicíny Josef Náhlovský Josef Mladý

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.