Celebrity

17. července 2023 14:50

Šarlota Chmelařová

Cesta tenistky Barbory Strýcové. Řešila nevěru, nyní chce být mámou na plný úvazek

Barbora Strýcová (37) si nemohla přát lepší konec kariéry. Po vyhraném Wimbledonu už se ale chce věnovat hlavně rodině. V plánu je další miminko a svatba. Co všechno o sobě talentovaná sportovkyně prozradila?

Tenistka Barbora Strýcová naposledy vyhrála čtyřhru na Wimbledonu před čtyřmi lety. Poté si dala na nějakou dobu pauzu a odešla na mateřskou dovolenou. Po narození syna Vincenta, kterého má s novinářem Petrem Matějčkem, se nyní opět objevila na kurtech s jediným přáním – zopakovat si sladký pocit z vítězství a rozloučit se tímto pohádkovým koncem s kariérou. To se nakonec jí a její parťačce Sie Šu-wej povedlo a dámy zopakovaly triumf z roku 2019.

Mohlo by vás zajímat: Barbora Strýcová: Těhotenství mě zaskočilo. Není mi 25, abych se k tenisu vrátila

Sedmatřicetiletá rodačka z Plzně byla naprosto dojatá. Výhra ji navíc podle jejích slov potěšila ještě o něco více než ta před čtyřmi lety. „Za tímhle je velký příběh, který obnáší to, že jsem porodila mého milovaného syna. Se Šu-Wej jsme navíc nehrály strašně dlouho. Tahle pohádka je napsaná do konce a má happy end. Jsem za to strašně ráda, protože jsem si to moc přála,“ prozradila Strýcová webu Sport.cz.

Jak Barbora Strýcová zvládá roli maminky?

Barbora se v mateřství našla a narození syna pro ni byl zlomový okamžik, který jí obrátil život o 180 stupňů. „Dítě mě ovlivnilo v tom, že strach o něj je extrémní a neřeším tolik kravin jako dřív. Vincent mně pohled na svět hrozně změnil, nemá cenu někam spěchat, ukazuje mi, že moment, co je s ním, už pak nikdy nebude,“ sdělila v rozhovoru pro Český rozhlas. Sport už pro ni navždy bude až na druhém místě. „Největší životní výhrou je pro mě jednoznačně narození syna,“ řekla v minulosti tenistka webu Maminka.

Čtěte také: Tenistka Barbora Strýcová o rodině: Syn nesedí v koutě, chci mít takové blázny dva

Kromě rodiny se věnuje také sama sobě, a jelikož je milovnicí sportu, nezapomíná se hýbat. Má ráda běhání, a dokonce plánuje i maraton. Má za sebou i závody charitativního přesahu, kdy spojila síly s Nadačním fondem, který podporuje onkologicky nemocné pacienty. Jak ale přiznala, musela si k běhu najít cestu. „Tenis jsem stavěla na tom, abych se dobře hýbala a soupeřky uštvala. Musela jsem si k tomu ale najít cestu. Postupem času mě běhání začalo bavit, stalo se mojí terapií. Jen tak se proběhnout deset dvanáct kilometrů. Člověk si uspořádal myšlenky. V jedné fázi kariéry jsem takhle na páse běhala čtyřikrát týdně přes hodinu,“ prozradila Strýcová webu Sport.cz.

Strýcová o menstruaci ve sportu

Strýcová se také otevřeně vyjadřovala k problematice menstruace v ženském sportu a otevírala tak poměrně tabuizované téma. Upozorňovala na to, jak taková věc může ovlivnit výkon. „Je to těžké. Pamatuju si spoustu zápasů, které ovlivnily právě menstruační bolesti či nálady,“ řekla Strýcová v rozhovoru pro Sport.cz.

Mohlo by vás zajímat: Menstruační bolesti dovedou potrápit. 5 způsobů, jak se jich zaručeně zbavit

Toto téma se v ženském tenise začalo rozebírat koncem minulého roku. V listopadu organizátoři Wimbledonu povolili hráčkám barevné spodní prádlo, aby se v případě svých dnů nemusely stresovat možnou nehodou.

Kauza týkající se nevěry

V minulosti tato sportovkyně randila s hudebníkem Davidem Krausem, se kterým byla dokonce zasnoubená. Dvojice spolu strávila tři roky, zamilované chvíle se ale změnily v hořký rozchod. Ačkoliv si své soukromí oba dva snažili střežit, v médiích se v roce 2018 objevily fotografie, na kterých byla zachycena Strýcová se svým nynějším partnerem Matějčkem, a to v době, kdy byla podle slov zpěváka ještě ve vztahu s ním.

Čtěte také: Moje chlapské ego šlo stranou. Narození dcery jsem obrečel, tvrdí David Kraus

Kraus se měl právě tímto způsobem dozvědět o nevěře Strýcové. Ta se však hájila, že jejich vztah už delší dobu nefungoval. „Jako mnoho jiných vztahů i my jsme se bohužel dostali časem do problémů. Dlouho jsme se je snažili vyřešit, chvíli to vypadalo líp a chvíli zase hůř. Poslední dva měsíce už jsme spolu ale nežili. Naše problémy byly vždycky jen naše,“ uvedla tehdy tenistka na sociálních sítích.

Další zásnuby

Barbora Strýcová je nyní zasnoubená se současným partnerem a otcem svého syna Petrem Matějčkem. Na svatbu však podle svých slov ani jeden z nich momentálně netlačí. Určitě by prý ale chtěla další dítě, aby Vincent nebyl jedináček.

„Chtěla bych ještě jedno miminko. Určitě nechci, aby byl Vincent sám, takže to plánuju. Teď ale rozhodně ne, až za nějakou dobu,“ prozradila minulý rok redakci pořadu Showtime. Strýcová už byla jednou vdaná, a to za tenistu Jakuba Záhlavu.

Sdílejte článek
Štítky děti rodina mateřství kariéra tenis celebrity sport Barbora Strýcová nevěra menstruace

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.