Celebrity

23. dubna 2024 11:37

David Laštovka

Tereza Brodská se s tetou Hanou Brejchovou nestýkala. Tetu Blanku brala jako mámu

Zemřela Hana Brejchová

Tereza Brodská měla díky své matce Janě Brejchové početnou rodinu. Ta totiž byla ze šesti dětí a tak měla Tereza spoustu tetiček a strýců. S některými vycházela velmi dobře, s jinými se ale moc často nevídala. Jaký vztah měla se zesnulou tetou Hanou Brejchovou, která se s její matkou nesnášela?

Zesnulá Hana Brejchová byla z osmi dětí. Dvě zemřely v brzkém věku, na světě jich zůstalo šest. Rod nejvíce proslavila právě Hana se sestrou Janou, které se staly herečkami. Vztahy v rodině ale nebyly zrovna idylické. Hana s Janou se v mládí rozhádaly a nikdy už se neusmířily.

Jak už to bývá, rozdělil je muž. Oscarový režisér Miloš Forman, který byl prvním manželem Jany Brejchové. Tři roky po jejich rozvodu Hanu obsadil do hlavní role komedie Lásky jedné plavovlásky, což Janu utvrdilo v tom, že s její sestrou měl milostné pletky ještě v době, kdy byli svoji. Hana však do své smrti tvrdila, že s Formanem nikdy nic neměla a byli pouze přátelé.

Brodská říkala tetě Blance mami

Napětí mezi Hanou a Janou se přeneslo i na její dceru Terezu Brodskou, která se s touto tetou nevídala. O její smrti se dozvěděla zprostředkovaně. „Já jsem se tuhle smutnou zprávu dozvěděla před pár dny od bratra. Mamince to sdělovat nebudu. Dlouhá léta se s Hanou neviděly. Maminka je vážně nemocná a já nechci, aby jí tato zpráva ještě přihoršila,“ uvedla Tereza pro deník Blesk.

Naopak s další sestrou své matky, Blankou, je pojila obrovská láska. Byla pro ni jako matka. „Bydlela jsem u ní od svých šesti týdnů až do šesti let. Byla jsem tam doma. Blance jsem říkala mami, její manžel Láďa byl pro mě táta, měli dvě děti, takže jsem měla dva sourozence. Žili jsme v bytě dva plus jedna, bylo nás tam požehnaně a Blanka byla úžasná,“ prozradila Tereza Brodská redaktorovi webu Prima Ženy.

Čtěte také: Komplikovaný vztah Jany Brejchové s dcerou: Tereza Brodská říkala mámo jiné ženě

Odletěla za Formanem do USA a dceru nechala doma

Se svými rodiči, Janou Brejchovou a Vlastimilem Brodským, bydlela až od druhé třídy, ale Blanka pro ni navždy zůstala druhou mámou. Rodina se však záhy rozpadla, neboť se Brejchová zamilovala do mladšího hereckého kolegy, Jaromíra Hanzlíka, který se na několik let stal Tereziným otčímem.

Mohlo by vás zajímat: Jana Brejchová a Tereza Brodská o soužití s Jaromírem Hanzlíkem: Solidně nás dusil

Jana nebyla zrovna matkou roku. Když bylo Tereze třináct let, s Jiřinou Jiráskovou přes Vánoce na měsíc a půl odletěla za Milošem Formanem do USA, a ji nechala doma. Pro Brodskou to tehdy byly nejsmutnější Vánoce. Trávila je pouze s otcem, dědou a babičkou, matka jí velmi chyběla. Čas ale všechny rány zahojil. Tereza si k matce Janě nakonec našla cestu a před několika lety o ní napsala knihu s názvem Moje máma Jana Brejchová.

Tereza Brodská napsala knihu o své matce Janě Brejchové:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.